PICĂTURA DE OTRAVĂ: BUNICUŢA s-a trezit din somn după un vis urât!


În caz că nu aţi observat ştirea asta, merită să zăbovim puţin asupra ei. Bunicuţa, cum i se mai spune lui Ion Iliescu, s-a trezit din somn şi a anunţat poporul că se duce la Congresul PSD. La ultimele reuniuni la vârf ale partidului său de suflet, unde este, de altfel, preşedinte de onoare pe viaţă, nu a fost prezent. Dar la Congres, unde se decide soarta lui Victor Ponta, musai merge.


Ion Iliescu, care ar trebui şi el anchetat, într-o bună zi (dar va veni oare acea zi?), pentru sutele de români care şi-au pierdut viaţa sau au fost schilodiţi pentru ca gaşca lui Ilici să pună laba ei lacomă pe putere, dar şi pentru manipularea minerilor în iunie 1990, acest Ion Iliescu, zic, are în continuare păreri şi chiar vrea să fie băgat în seamă.
Una dintre aceste păreri este o adevărată sfidare la adresa românilor care, din cauza guvernării catastrofale din ultimii 25 de ani, au plecat pe alte meleaguri pentru a câştiga o bucată de pâine pentru ei şi pentru familiile lor.
Ei bine, Iliescu a declarat pentru site-ul gandul.info următoarele: „Guvernul nostru nu era pregătit şi nu avea experienţa necesară pentru relaţia cu Diaspora. A fost bine speculată de opoziţie această nemulţumire a unui număr mare de români. Guvernul ţării nu are cum să le rezolve lor problemele de existenţă, dar tema a fost speculată. Era un număr de necunoscute atât de mare, încât nici măcar o evidenţă a flotanţilor nu a fost făcută. Au mai fost alegeri în care românii din celelalte ţări nu manifestau interes să meargă la vot. A fost o conjunctură în care un număr masiv de emigranţi au dat năvală şi pe 16 noiembrie”
Cum adică Guvernul nu avea experienţa necesară pentru relaţia cu Diaspora? Când ar fi urmat să o aibă? Păi Guvernul de la Bucureşti nu este al tuturor românilor? Nu experienţă nu avea Guvernul Ponta, ci o cunoaştere corectă a realităţii din teren şi voinţa de a face ceva în beneficiul românilor.
Şi încă una tare: Guvernul nu are cum să rezolve problemele de existenţă ale românilor din străinătate. Păi ce, au cerut de pomană? A fost vorba de un drept fundamental, călcat în picioare de autorităţi. Calcularea unui număr corect de secţii de votare nu este o problemă existenţială, ci una care ţine de respectarea legii. Ion Iliescu ar face mai bine să se abţină până ce nu vom vedea dosarul întocmit de DNA pe tema votului din Diaspora. S-ar putea să aibă o surpriză!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s