PICĂTURA DE OTRAVĂ: Mărirea şi decăderea lui Dan Diaconescu


Televiziunile de ştiri pregătiseră filmuleţe cu tot felul de chestii picante din cariera lui Dan Diaconescu. Unele le-au şi difuzat pe parcursul zilei de astăzi, sperând că judecătorii de la Curtea de Apel vor da o sentinţă definitivă.

Reclame

Televiziunile de ştiri pregătiseră filmuleţe cu tot felul de chestii picante din cariera lui Dan Diaconescu. Unele le-au şi difuzat pe parcursul zilei de astăzi, sperând că judecătorii de la Curtea de Apel vor da o sentinţă definitivă. N-a fost să fie! Mogulul TV de Caracal, care s-a îmbogăţit pe seama unei mase enorme de fraieri, a mai obţinut o păsuire până pe 4 martie. Neîndoielnic că atunci chiar i se va înfunda pentru că dovezile din dosarul de şantaj sunt beton, potrivit cunoscătorilor. Dan Diaconescu a reinventat televiziunea, adaptând-o la cerinţele unei bune părţi a românilor, însetată de ce se întâmplă cu capra vecinului şi de privitul prin gaura cheii. Un tip isteţ de felul lui, Diaconescu a sesizat potenţialul unei astfel de afaceri şi a început să confecţioneze gogoşi la scară industrială, pe care le livra noapte de noapte unui public nu numai tembel, dar şi sătul de politicieni.


Dovadă că Dan Diaconescu a avut dreptate este şi faptul că şi după ce el va ajunge la închisoare tipul de televiziune promovat de el îşi va continua mulţi ani existenţa prosperă, pe posturi precum Antena 1, Kanal D, Pro TV şi care or mai fi.
Să nu uităm şi alte performanţe ale acestui saltimbanc: a pus la cale un partid, cică al poporului, care a obţinut un procent neverosimil la alegerile generale din 9 decembrie 2012 (aproape 15 la sută din voturi şi 68 de mandate de parlamentari) şi a câştigat, fără niciun ban, licitaţia pentru privatizarea Oltchim. Pentru Dan Diaconescu, poporul a fost tocmai bun de fraierit şi de ţepuit. Zeci de oameni îl aşteptau, în fiecare seară, în faţa sediului OTV, pe domnul Dan, ca pe un magician capabil să le vindece bolile şi suferinţele. DD le zâmbea, le strângea mâinile şi, după ce se prefăcea că îi ascultă preţ de câteva minute, le închidea uşa în nas şi îi lăsa în plata Domnului. Dan Diaconescu nu este un mit care s-a prăbuşit, ci un artist de circ care-şi pregătea cu minuţiozitate numerele. Numai că, până la urmă, plasa de siguranţă s-a rupt şi idolul săracilor a căzut în gol de la o înălţime apreciabilă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s