PICĂTURA DE OTRAVĂ: Din succese în succese, România a ajuns o ruină


Peisajul este devastator. Premierul Victor Ponta ne anunţă noi succese economice şi reducerea generală a TVA, a unor taxe şi impozite de la anul.

Reclame

Peisajul este devastator. Premierul Victor Ponta ne anunţă noi succese economice şi reducerea generală a TVA, a unor taxe şi impozite de la anul. Toate măsurile anunţate sunt de un populism greţos şi sunt, de fapt, inaplicabile. Dar obiectivul urmărit de Ponta este acela de a impresiona poporul, din perspectiva posibilei pierderi a fotoliului de premier. După el va veni un guvern liberal (în principal), care va fi obligat să renunţe la o parte din măsurile anunţate de Ponta. Dar la anul, ce să vezi, avem alegeri parlamentare. De care, desigur, majoritatea românilor s-a săturat până peste cap. Asta, însă. nu-i doare pe ei. Ci ca ăia, oricât de puţini, care merg la vot, să înţeleagă că Ponta le-ar fi dat şi o să le mai dea, dacă i se oferă ocazia, în timp ce Iohannis şi compania le-a luat.

Trupele ucrainene care au părăsit oraşul Debaltseve au fost atacate pe traseul de retragere de insurgenţii pro-ruşi. Au fost ucişi 13 militari, au fost răniţi câteva zeci şi sute au fost luaţi prizonieri. Declaraţiile preşedintelui Petro Poroşenko, cum că retragerea a fost una ordonată, sunt minciuni sfruntate, ele fiind contrazise până şi de jurnalişti ai unor agenţii de presă occidentale. Dar cine crede că războiul s-a terminat, se înseală amarnic. Urmează oraşul-port Mariupol. Periferiile acestuia sunt deja atacate cu artileria de separatişti. Americanii au început să livreze arme letale Kievului, fără a mai aştepta rezultatul intervenţiilor cuplului comic Merkel-Hollande, făcut arşice de Ţarul Putin.
Republica Moldova s-a predat fără luptă în mâinile ruşilor. Pro-occidentalii au câştigat alegerile, iar pro-comuniştii au format guvernul şi fac legea în ţară. La Chişinău domneşte corupţia şi frica de orice apropiere prea mare de Europa occidentală, care ar însemna reforma justiţiei. Asta nu vor politicienii de la Chişinău cu niciun chip, observând ei cam ce se întâmplă în România, unde DNA bagă zilnic rechini la răcoare.
Nu mai zic de un eventual cutremur puternic în Vrancea, care ar pune capac la toate. La noi, pregătirile pentru prevenirea urmărilor unui seism durează vreo trei zile. După care ne vedem liniştiţi de treabă şi totul este dat uitării. Până la următorul cutremur care mişcă puţin Bucureştiul. Iar trei zile de gargară TV şi iar la revedere. Dar ce aţi spune dacă ne punem următoarea întrebare: avem adăposturi antiaeriene? Sunt ele pregătite pentru a primi un mare număr de oameni? E clar că asta e o întrebare încuietoare, la care nimeni nu poate răspunde. Pe noi ne preocupă drama pe care o trăieşte sărmană doamnă Udrea şi când ajung Traian Băsescu şi Victor Ponta la mititica. Să vezi atunci chef pe capul nostru, dacă ni se vor împlini aceste dorinţe!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s