PICĂTURA DE OTRAVĂ: De ce i-au preferat americanii pe securişti şi comunişti după decembrie 1989?


Multă lume se întreabă, văzând halul de corupţie şi valul de condamnări de care au parte politicieni şi oameni de afaceri dubioşi din România, cum de s-a putut întâmpla aşa ceva.

Reclame

Multă lume se întreabă, văzând halul de corupţie şi valul de condamnări de care au parte politicieni şi oameni de afaceri dubioşi din România, cum de s-a putut întâmpla aşa ceva. Asta şi în contextul în care se speculează cu procurorii DNA au accelerat viteza la „indicaţia” aliaţilor noştri de peste Ocean, care nu mai înghit corupţia într-un stat pe care ei se bazează din perspectiva unui conflict major cu Rusia. Cică trebuie să facem curăţenie şi să avem un stat în care cetăţenii să aibă încredere. Ori asta nu se poate întâmpla dacă nu cad capete de la vârf.

De fapt, lucrurile sunt destul de simple. După marea învălmăşeală din decembrie 1989, americanii au ştiut foarte bine cu cine au de-a face. I-au acceptat drept parteneri de afaceri, dar şi de politică, pe securiştii şi pe nomenclaturiştii PCR din plan secund. Şi nu a fost nicio greşeală. Nicio confuzie. Au ştiut că indivizii ăştia nu au nici mamă şi nici tată. Că sunt lacomi şi puşi pe furat în stil barbar. Că-şi vor vinde ţara fără jenă, numai să-şi burduşească ei buzunarele. Iar băieţii au reuşit de minune să pună România la pământ. Privatizări frauduloase, distrugerea agriculturii, transformarea ţării într-un importator de mărfuri occidentale adesea dubioase, crearea unei prese controlate. Acum, când victoria asupra României e deplină, americanii se debarasează de comuniştii şi securiştii care le-au făcut jocurile. Pentru că nu mai au nevoie de ei. Au venit multinaţionalele, capitalul străin, românii sunt tocmai buni de a munci precum sclavii pe plantaţie. Ăia de au tratat România ca pe o vacă de muls dau banii înapoi. Dar banii ăştia nu ajung la muritorii de rând, iar ţara e o amintire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s