Rusia a mărit cheltuielile militare pentru 2015 cu 33%


Rusia a mărit cheltuielile militare pentru 2015 cu 33%, potrivit BBC News Online, care informează în legătură cu planurile Kremlinului de îmbunătăţire a forţelor armate.


Rusia a mărit cheltuielile militare pentru 2015 cu 33%, potrivit BBC News Online, care informează în legătură cu planurile Kremlinului de îmbunătăţire a forţelor armate.

Pe ce va cheltui Rusia bugetul mărit pentru apărare:

– Arme nucleare: Rusia are în continuare cel mai mare arsenal nuclear din lume şi intenţionează să îl extindă în 2015, informează BBC News Online.
– Avioane: Rusia va construi mai multe modele ale avionului de luptă Sukhoi T-50, prima aeronavă de luptă nedetectabilă şi o îmbunătăţire imensă a modelelor precedente.
– Forţe terestre: Kremlinul spune că va îmbunătăţi echipamentul şi metodele de antrenament ale armatei şi intenţionează să inaugureze şi noul tanc de luptă “Armata”.
– Operaţiuni arctice: Armata Rusiei a pus recent la punct un nou comandament arctic pentru a-şi extinde influenţa în regiune, care ar putea conţine rezerve vaste de petrol şi gaz.

Rusia cheltuieşte în prezent 4,2% din Produsul Intern Brut pentru apărare, faţă de cei 3,7% din PIB pe care îi cheltuiesc Statele Unite în aceeaşi direcţie. Suma totală alocată de SUA pentru apărare este, însă, de şapte ori mai mare decât cea a Rusiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s