PICĂTURA DE OTRAVĂ: Se scoate la înaintare bau-baul „extremismului” politic


Mulţi politicieni activi astăzi nu-şi ascund îngrijorarea pentru un efect mai puţin dorit de ei al actualei ofensive a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Reclame

Mulţi politicieni activi astăzi nu-şi ascund îngrijorarea pentru un efect mai puţin dorit de ei al actualei ofensive a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Unul dintre ultimii care s-a pronunţat pe această temă a fost onorabilul Cristian Diaconescu. Cel care ar fi putut candida la alegerile prezidenţiale din partea Partidului Mişcarea Populară dacă Traian Băsescu nu ar fi sprijinit-o pe Elena Udrea.


Ei bine, Cristian Diaconescu susţine că în următorii ani prezenţa României în NATO ar fi periclitată de o eventuală ascensiune a unui partid radical, care ar putea profita de degringolada clasei politice.
Teorii identice au mai fost susţinute pe la diverse posturi de televiziune şi de alţi politicieni, liberali sau social-democraţi, îngrijoraţi de faptul că anchetarea unui număr mare de cazuri de corupţie poate îndrepta opinia publică într-o altă direcţie.
Sigur că era mai bine pentru ei dacă DNA şi DIICOT acţionau mai în surdină şi numai după consultarea liderilor de partide. Adică dacă, în loc să se întâmple ce vedem acum, mai săltau şi ei câte unul, din când în când, dar nu chiar aşa, să se ducă naibii toată coşmelia. Toată munca lor din ultimii 25 de ani, toţi bănuţii ăia strânşi cu sudoarea frunţii (sute şi sute de milioane de euro) se duc pe apa Sâmbetei din cauza unor procurori veniţi parcă din altă lume şi care se fac că nu pricep cum stau lucrurile în România.
Dar nu era şi mai bine dacă nu furaţi voi la drumul mare, dacă nu distrugeaţi ţara asta mare şi frumoasă, dacă nu păcăleaţi voi atâtea milioane de oameni, dacă vă vedeaţi frumos de treabă şi nu acumulaţi atâtea averi sfidătoare într-o lume unde sunt atâţia bătrâni care abia de au după ce bea apă?
Şi, până la urmă, de ce vă este atât de frică de partide anti-sistem, care să fie preocupate şi de soarta celor amărâţi şi care să pună pe primul plan justiţia, munca şi respectul pentru tradiţie? În toate marile democraţii occidentale există astfel de partide, unele – cu scoruri bune în alegeri, unele – reprezentate în Parlamentul European. Şi nu s-a mai dărâmat pământul. Umblaţi cu acest bau-bau pentru că, de fapt, nu doriţi să existe o alternativă reală la lumea (ne-lumea, de fapt!) pe care ne-aţi vârât-o pe gât în ultimii 25 de ani. Nu doriţi decât soluţii cosmetice, care să nu vă pună în pericol privilegiile şi statutul de stăpâni peste un popor răbdător şi paşnic. Un popor care îndură multe. Dar şi când se revoltă…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s