PICĂTURA DE OTRAVĂ: Traian Băsescu – victimă sau complice al unui sistem corupt?


Solicitat de jurnaliştii de la cotidianul LIBERTATEA să facă un comentariu despre evenimentele din ultimele zile, Traian Băsescu a răspuns că nu mai este preşedintele României din 21 decembrie 2014 (slavă Domnului!) şi că se simte foarte bine în familie.

Reclame

Solicitat de jurnaliştii de la cotidianul LIBERTATEA să facă un comentariu despre evenimentele din ultimele zile, Traian Băsescu a răspuns că nu mai este preşedintele României din 21 decembrie 2014 (slavă Domnului!) şi că se simte foarte bine în familie.
Pe stil nou se simte aşa. Pentru că pe stil vechi, dacă ne uităm puţin prin declaraţiile lui, vom găsi cum că Traian Băsescu nu avea de gând să se ocupe de creşterea nepoţilor şi nici de navigarea pe mări şi oceane. La urma-urmei, el a fost cu ideea înfiinţării Fundaţiei Mişcarea Populară şi a partidului cu nume identic şi tot el este cel care a susţinut-o la vedere pe Elena Udrea în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.
Sigur că Traian Băsescu nu auzise de modul dubios cum fuseseră cheltuite fonduri publice la Gala Bute şi nici de giumbuşlucurile financiare ale lui Dorin Cocoş pe vremea când era soţul Elenei Udrea. Asta şi pentru că atunci când adopta o poziţie într-o direcţie sau alta, serviciile secrete ne informau pe noi, nu pe el. Şi nici nu ar fi fost nevoie de vreo informare confidenţială pentru ca Traian Băsescu să fie mai prudent în ceea ce o priveşte pe Elena Udrea. În presă apăruseră seriale întregi despre matrapazlâcurile din jurul Galei Bute şi despre găinăriile de multe milioane de euro ale lui Dorin Cocoş, care ar fi putut fi citite, cu puţin efort, şi de Traian Băsescu, între două partide de înot şi un gât de whiskey.
Aproape că nu-mi vine a crede că Traian Băsescu nu a ştiut nimic despre favorita lui. Dar a mers mai departe cu susţinerea ei, sfidând bunul simţ şi o grămadă de prieteni, cărora nu le venea să creadă ce văd. Întrebarea logică este de ce s-a expus Băsescu în felul acesta. Prin tot ce a făcut în ultimii ani, Traian Băsescu a fost complicele Elenei Udrea, chiar dacă nu neapărat în sensul penal al termenului. Şi de ce toată această anchetă în cazul Elena Udrea nu s-a putut demara decât după terminarea mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu?
Chiar dacă Traian Băsescu nu vrea să spună nimic, are cine să vorbească. Bâlciul şi-a deschis porţile! Poporul vrea sânge.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s