PICĂTURA DE OTRAVĂ: Politicienii devastează ţara şi românii se uită ca la teatru


Spectacol total oferit de procurorii DNA şi DIICOT. Televiziunile de ştiri o ţin de azi dimineaţă numai în BREAKING NEWS.

Reclame

Spectacol total oferit de procurorii DNA şi DIICOT. Televiziunile de ştiri o ţin de azi dimineaţă numai în BREAKING NEWS. De la o oră la alta aflăm de noi cazuri de corupţie la vârful piramidei politice, iar sumele de care e vorba în dosarele respective sunt greu de vizualizat pentru un salariat. Şi chiar şi pentru un om de afaceri normal. Se vorbeşte de milioane de euro ca şi cum ar fi milioane de ţânţari sau de muşte.


Acum cred că nimeni nu mai are nicio îndoială că ţara a încăput, după evenimentele sângeroase (şi spectaculoase) din decembrie pe mâna unor indivizi fără frică de Dumnezeu. Nu are rost să contabilizăm pentru a vedea cine a furat mai mult. Dacă stânga are mai mulţi puşcăriabili, sau dacă dreapta e pe primul loc. Asta dovedeşte că problema în România post-ceauşistă nu a fost ideologia, cum caută şmecherii să ne ameţească din când în când, nu a fost disputa între stânga şi dreapta, ci bătălia pe ciolan. Şi le-a ţinut, fraţilor, le-a ţinut într-un mod de-ţi vine să te iei cu mâinile de cap. Şi pe la alţii se mai fură, dar dezastrul de la noi parcă nu-l poţi vedea nicăieri.
Interesant este şi că situaţia de acum seamănă ca două picături de apă cu cea din perioada interbelică. Atunci, după un război care secătuise România, politicienii s-au cocoţat pe cadavrele eroilor şi s-au pus temeinic pe furat. Tot din bani publici. Că aşa ştiu ei să facă averi. ŞI atunci au ajuns unele cazuri în presă şi în justiţie. Dar prea puţin faţă de dezastrul produs ţării. Iar presa… Ei bine, şi aceasta semăna cu ce vedem astăzi. O bună parte era finanţată tocmai de infractori şi ataca mereu în zona procurorilor şi judecătorilor. Unii magistraţi erau şi ei cumpăraţi şi dădeau pedepse cu suspendare sau plimbau procesele până la Sfântul Aşteaptă.
În timp ce în alte ţări, democraţii respectabile, apar partide anti-sistem, radicale de stânga sau de dreapta, care pun în pericol establishment-ul, la noi aşa ceva nu se întâmplă. Cum deschizi gura pe o astfel de temă, cum eşti taxat de extremist. De ce în Anglia, în Germania, în Olanda, în Franţa, în Grecia, în Ungaria, în Slovacia, dar şi în Ucraina şi Rusia se poate şi la noi nu? Poate că încă nu ne-a ajuns cuţitul la os. Poate că încă mai credem că vin alţi liberali sau social-democraţi mai buni şi mai neprihăniţi ca aceia de acum. Va mai curge, probabil, multă apă pe Dâmboviţa până să pricepem că democraţia autohtonă generează, din toate timpurile, corupţie. Indiferent de cine guvernează.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s