PICĂTURA DE OTRAVĂ: Puritanii Geoană şi Vanghelie ne ademenesc cu o social-democraţie de mucava


Noua social-democraţie se reuneşte sub aripile primitoare ale lui Mircea Geoană şi Marian Vanghelie. Construcţia, menită să contribuie la căderea de la guvernare a lui Victor Ponta şi a echipei acestuia, adună, deocamdată, vreo 17 parlamentari PSD şi promisiunea că vor fi mult mai mulţi.

Reclame

Noua social-democraţie se reuneşte sub aripile primitoare ale lui Mircea Geoană şi Marian Vanghelie. Construcţia, menită să contribuie la căderea de la guvernare a lui Victor Ponta şi a echipei acestuia, adună, deocamdată, vreo 17 parlamentari PSD şi promisiunea că vor fi mult mai mulţi.
Proiectul lui Mircea Geoană, intitulat ROMÂNIA NOASTRĂ, are la bază cinci principii călăuzitoare. Vi le spun imediat, ca să vedeţi cam ce înseamnă reforma pentru Mircea Geoană. Precis că aceste cinci principii, dacă vor ajunge vreodată să fie puse în practică, vor schimba România din temelii. Geoană propune coborârea pragului de semnături de la 100.000 la 10.000 pentru cetăţenii care doresc să iniţieze proiecte legislative. Apoi, el doreşte ca un proiect de revizuire a Constituţiei să se facă cu 100.000 de semnături şi nu cu 500.000, cum este acum. În al treilea rând, Geoană vrea să treacă prin Parlament un proiect de lege care să prevadă controlul obligatoriu din partea ANI, DNA şi SRI pentru oricine este numit în funcţii executive sau candidează la funcţii politice. Ultimele două propuneri se referă la criteriul de profesionalism şi la introducerea indexului de progres social în statistici.
V-aţi dumirit? Toate aceste propuneri sunt fanteziste, fiind preluate parcă din arsenalul populistului Dan Diaconescu. Cum naiba să controleze SRI candidaţii la diverse funcţii? Şi ce să mai facă SRI? Nu are suficiente atribuţii şi acum? Şi de ce să se poată iniţia revizuirea Constituţiei cu 100.000 de semnături în loc de 500.000? De ce nu cu 10.000?
Tot circul ăsta cu Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, care nu sunt nici atât de noi în politica dâmboviţeană şi nici atât de neprihăniţi cum vor să pară, are, de fapt, un singur obiectiv. Ei au misiunea de a dizloca un bloc cât mai mare de parlamentari PSD care, la momentul oportun, să voteze moţiunea de cenzură înaintată de liberali. Iar după plecarea lui Ponta, vom avea, în locul unui guvern social-liberal, cum e situaţia acum, un Executiv la fel de social-liberal, cu PNL şi băieţii cuplului Geoană-Vanghelie. E limpede că liberalii s-au plictisit să aştepte până se trezeşte Klaus Iohannis din amorţeală şi vor să pună mâna pe Putere cât mai repede cu putinţă. Desigur, spre binele poporului! Să vedeţi atunci lapte şi miere pe uliţele patriei, când fomiştii lui Ponta vor fi înlocuiţi cu fomiştii lui Blaga şi Predoiu! Eu nu voi avea linişte până nu-l voi vedea pe Vanghelie ministru. Cel mai tare ar fi la Cultură. Dar nici la Educaţie nu ar fi rău!
Putem să ne luăm adio de la o soluţie morală. De altfel, aşa ceva nici ar fi posibil, oricâte permutări şi combinaţii s-ar face în Parlament. Pentru că nu poţi să faci din cea mai detestată instituţie publică un templu la care românii să vină şi să se închine numai printr-o operaţiune de peticire. Unele chestii trebuie reconstruite din temelii. Altfel put urât de tot!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s