PICĂTURA DE OTRAVĂ: Schimbarea la faţă a lui Victor Ponta – un film prost, cu final previzibil


Când v-am spus că Victor Ponta s-a obrăznicit repejor vâzând că are în faţă un şef de stat care nu-l combate în nicio privinţă, poate că unii dintre dumneavoastră nu au crezut.

Reclame

Când v-am spus că Victor Ponta s-a obrăznicit repejor vâzând că are în faţă un şef de stat care nu-l combate în nicio privinţă, poate că unii dintre dumneavoastră nu au crezut.

Dar iată cum arată ieşirile publice ale premierului Ponta de astăzi. După ce a mestecat cu noduri lecţia pe care i-au dat-o românii din Diaspora la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta s-a gândit să şi-i mai ridice o dată în cap. El crede că ar fi bine ca românii care lucrează în străinătate să dea şi ei acolo un 10 euro pentru asigurările sociale. Cică trei milioane de români înmulţit cu 10 euro pe lună ar da o sumă frumoasă la buget. Va să zică, atunci când e vorba de luat, Ponta ştie să numere chiar cu plus. Avem trei milioane de români în străinătate, tocmai buni de jumulit. Când e vorba de vot, altfel se face numărătoarea. Atât de prost, încât Guvernul nu poate asigura, fără incidente, nici măcar votul a 500.000 de români. Păi de ce sunt 500.000 de români care pot să voteze şi trei milioane care să dea darul unor guvernanţi corupţi?
Asta în afară de faptul că românii din Diaspora plătesc impozite în ţara unde lucrează. De ce ar trebui ei să suporte o impozitare dublă?
Şi mai este un mic amănunt. În Vest te mai înveţi şi cu corectitudinea. Pentru că asta e situaţia. Dar aici, unde DNA dezvăluie zilnic şpăgi astronomice, de milioane de euro, şi aduce, pe banca acuzaţilor, politicieni de top (miniştri, lideri de partide, parlamentari, şefi de consilii judeţene, primari) cine garantează că banii intraţi la buget vor avea o destinaţie corectă şi nu vor fi înghiţiţi, prin diverse tertipuri, de lăcomia umflaţilor de la Putere?
A doua chestie beton de astăzi, care are legătură directă cu Victor Ponta, este reprimirea la vârful PSD, pe post de vicepreşedinte, a lui Dan Şova. Nu pare a avea nicio importanţă că Dan Şova este suspect, alături de senatorul Ilie Sărbu, socrul lui Victor Ponta, în dosarul restituirilor de păduri. Prietenii din tinereţe, cu care ai lucrat cândva, e mai bine să-i ţii aproape, şi-o fi zis Ponta. De ce să fie ei necăjiţi când e atâta loc în partid? Concluzia e clară: cu Victor Ponta preşedinte, PSD nu se va reforma în vecii vecilor. Ceea ce nici nu e atât de rău, de fapt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s