Noul Ponta se transformă rapid în vechiul Ponta


Şi a fost Ziua Unirii Principatelor! Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta şi o grămadă de politicieni liberali şi social-democraţi au fost prezenţi la festivităţile de la Iaşi. Moldova, o zonă mai săracă a ţării noastre, este un fief tradiţional al PSD, un bazin electoral de unde socialiştii şi-au adunat mereu un mare număr de voturi.


În aceste condiţii, s-au întâmplat două minuni. Vreo zece oameni, dintr-o mulţime de câteva mii, l-au huiduit pe Victor Ponta când acesta a început să-şi ţină discursul. De altfel, a fost acesta şi cel mai scurt discurs din cariera publică a lui Victor Ponta. El a durat în jur de 60 de secunde şi liderul PSD a demonstrat cu brio că poate vorbi la fel de puţin ca preşedintele Klaus Iohannis.
Ei bine, cele două minuni observate de mine sunt următoarele. Ponta a putut să fie fluierat şi huiduit pe teren propriu, ceea ce înseamnă că s-a mai schimbat câte ceva prin ţărişoara asta. Dacă şi moldovenii reuşesc, în ianuarie, când încă nu s-a terminat vinul, să fluiere pe cineva, nu e totul pierdut!
A doua minune este viteza cu care Victor Ponta îşi revine la aroganţa de până în noiembrie. Premierul a zis că PSD nu se ocupă cu chestii de astea la sărbători de seamă şi, dacă unii l-au admirat mai altfel în timpul vizitei la Iaşi, e păcatul lor. Ponta nu a uitat să spună că vorbise cu şeful PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, şi că primise asigurări că liberalii nu vor organiza nimic contra. E uimitor că Ponta nu-şi dă seama că pot exista români care să-l fluiere pe bune, care chiar asta simt pentru el. Un mare dezgust şi o mare silă! Chiar totul trebuie pus pe seama adversarilor politici? Nu puteau nişte inşi să-l înjure pe Ponta fără să fi fost trimişi de PNL? Vedeţi, de asta spun că Ponta şi-a luat din nou nasul la purtare.
Credeţi că sunt şanse ca să se prindă şi Klaus Iohannis şi să o mai rărească cu cafeluţa săptămânală în compania lui Victor Viorel Ponta? Sau, spre disperarea multora, Iohannis se va prinde ultimul cum stă treaba?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s