PICĂTURA DE OTRAVĂ: Blatul Iohannis – Ponta se vede din avion!


Situaţia e cam albastră. Două partide aşa-zis pro-europene (liberal-democraţii şi democraţii) au semnat în favoarea unei alianţe de guvernare minoritare în Republica Moldova, care deschide larg uşa comuniştilor pentru ca aceştia să ajungă la putere după ce au pierdut alegerile.

Reclame

Situaţia e cam albastră. Două partide aşa-zis pro-europene (liberal-democraţii şi democraţii) au semnat în favoarea unei alianţe de guvernare minoritare în Republica Moldova, care deschide larg uşa comuniştilor pentru ca aceştia să ajungă la putere după ce au pierdut alegerile. Apoi, dezastrul din Ucraina. Ambele tabere se acuză de război total. Pe toată linia frontului din estul Ucrainei se poartă lupte grele, cu implicarea tehnicii militare şi a forţelor ruseşti. Mă întreb ce o să mai facă Petro Poroşenko în momentul când aceste trupe pregătite de Moscova o vor lua spre Kiev. Tot mai mulţi soldaţi ucraineni sunt chemaţi la arme, dar sunt slabe speranţe că ei vor dori să lupte cu adevărat împotriva compatrioţilor lor. O ţară a fost distrusă în bună măsură din cauza incompetenţei, a corupţiei şi a ambiţiilor indecente ale conducătorilor ei.


Acum să venim acasă. De aseară încoace, comentatorii nu contenesc să mestece vorbele preşedintelui Klaus Iohannnis, rostite în interviul cu jurnalistul său de casă Rareş Bogdan. Şeful statului a repetat, de mai multe ori, că nu e treaba lui. Ne e treaba lui să se bage în negocierile dintre partide pe tema unui nou guvern. Ne e treaba lui să-i facă o cât de mică observaţie premierului Victor Ponta. Poate se supără Ponta şi nu mai vine la întâlnirea săptămânală de la Palatul Cotroceni. Nu e treaba preşedintelui să spună care e cea mai bună formulă de Constituţie. În general, bag de seamă că treaba preşedintelui este să vorbească puţin şi fără rost. Să-i tot dea cu aliaţii noştri occidentali, cu vizitele în străinătate care-i vor da pe spate pe liderii occidentali, cu România care, dacă va fi ascultătoare, va arăta exact ca în visele sale. A observat cineva că Klaus Iohannis nu a ieşit niciodată la Cotroceni să facă o conferinţă de presă pe bune? Credeţi că se va întâmpla vreodată o astfel de minune? Cel mai iubit dintre români lasă impresia unui blat de zile mari cu Victor Viorel Ponta. Şi nu sunt singurul care vede lucrurile astfel. Ultimii care vor pricepe vor fi liberalii. Să vedeţi atunci distracţie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s