PICĂTURA DE OTRAVĂ – Troc: Băsescu îşi ţine gura şi dosarele sale se volatilizează


Ce am aflat noi astăzi?
Fostul preşedinte al României a scăpat de dosarul Flota. Cum aşa, se vor mira unii. Foarte simplu! Procurorul de caz a apreciat, după câteva zile de meditaţie, că faptele pentru care era acuzat Traian Băsescu nu există.

Reclame

Ce am aflat noi astăzi?
Fostul preşedinte al României a scăpat de dosarul Flota. Cum aşa, se vor mira unii. Foarte simplu! Procurorul de caz a apreciat, după câteva zile de meditaţie, că faptele pentru care era acuzat Traian Băsescu nu există. Băsescu fusese acuzat de infracţiunile de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, fals intelectual în formă continuată şi delapidare.


Şi uite aşa, unul dintre dosarele grele care l-a urmărit mulţi ani pe fostul şef al statului s-a volatilizat. A dispărut ca şi cum nici nu ar fi existat vreodată. Ca şi flota.
Sunt mulţi români care au votat USL la 9 noiembrie 2012 (ce vremuri!) pentru a scăpa de Traian Băsescu la Cotroceni. Minunea nu s-a întâmplat, dar speranţa moare ultima. O parte din aceşti compatrioţi visează că Traian Băsescu va ajunge şi el la răcoare. I-a belit pe prea mulţi, zic ei, ca să nu i se înfunde şi lui. Îmi pare rău că trebuie să-i dezamăgesc pe toţi aceştia, dar veţi vedea că Traian Băsescu nu va ajunge niciodată în arest. Dacă argumentul forte al dumneavoastră este că Traian Băsescu a comis multe fapte penale, rugămintea mea este să nu uitaţi că a fost preşedintele României şi a avut acces la foarte multe informaţii despre politicienii zilei. Nu cred că există politicieni care chiar doresc să se ia la trântă cu el. Dacă se apucă Traian Băsescu să vorbească, nu ştiu câţi aştri ai politicii dâmboviţene mai rămân în picioare. Aşa că urmează aplicarea tacticii „ciocul mic şi joc de glezne”! Timpul trece, lumea se ia cu altele şl uită.

Dimineaţa ne-am trezit cu toţii cu aducerea la Direcţia Naţională Anticorupţie a judecătorului Toni Greblă, de la Curtea Constituţională. Au fost formulate o grămadă de acuzaţii pe capul lui. Greblă. Omul, cu rudele şi prietenii lui, a păcălit embargoul rusesc şi a exportat alimente la duşmani. Dar a mai primit şi tot felul de mite ciudate, printre care rochii pentru soţie şi capsatoare, sau ceva de genul ăsta. Mărimile astea care cad în plasa DNA se vând pentru tot felul de chestii. Ieri, fostul ministru de Interne Cristian David, acum arestat preventiv pentru 30 de zile, spunea că ar fi preferat să primească mita în lei, nu în euro. Astăzi aflăm că Greblă prefera mita în natură, ca pe vremea lui Ceauşescu: o maşină de lux în folosinţă, cu carburantul aferent, rochii, capsatoare, mâncare pentru struţi. Cel mai şocant în dosarul Greblă este refuzul colegilor săi de la Curtea Constituţională de a-l lăsa din braţe. Nu i-a recomandat nimeni să-şi ia demisia. Ba chiar, cu toate aceste acuzaţii, Greblă poate participa la şedinţe şi poate să voteze pe chestiuni de constituţionalitate. Vă daţi seama pe ce lume trăim?

Şi un subiect extern. După lupte grele, militarii Kievului au pierdut aeroportul din Doneţk. Mulţi soldaţi ucraineni au fost capturaţi şi plimbaţi prin Doneţk. Ca oamenii să arunce cu de toate în ei şi să-i scuipe. Toate astea s-au întâmplat din cauza inconştienţei preşedintelui Petro Poroşenko. Ţii o poziţie pe front dacă ai capacitatea militară să faci asta. Kievul nu a fost în stare să trimită întăriri în tehnică şi militari proaspeţi, deşi Poroşenko tocmai se lăudase cu achiziţionarea a mii de tancuri. Este evident pentru orice observator că forţele Kievului nu pot să facă faţă militarilor ruşi şi separatişti cu care se confruntă în estul Ucrainei. Iar Poroşenko îi abandonează şi îi lasă să fie măcelăriţi, numai pentru a striga el în gura mare cât de odioşi sunt separatiştii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s