PICĂTURA DE OTRAVĂ: Victor Ponta nu a mai avut ocazia să salveze Moldova din ghearele comuniştilor


Iniţiativa curajoasă a premierului Victor Ponta din această dimineaţă a durat vreo jumătate de oră. Imediat după ce oamenii săi lansaseră pe surse informaţia că dl Ponta va efectua o vizită-fulger la Chişinău, prim-ministrul a fost convocat la Palatul Cotroceni. Unde a aflat că nu se poate duce la Chişinău înaintea şefului statului.


Preşedintele Klaus Iohannis şi-a amânat vizita în capitala Republicii Moldova pentru că negocierile pentru formarea noului guvern după alegerile din 30 noiembrie 2014 se prelungesc. Cum nu se ştie încă din cine va fi formată noua coaliţie guvernamentală, preşedintele Iohannis nu avea cu cine să stea de vorbă.
Pentru astăzi erau anunţate negocieri pe aeroportul din Chişinău, cu participarea unor emisari europeni, a premierului Victor Ponta şi a liderilor partidelor pro-europene, într-o încercare de ultimă oră de a evita intrarea comuniştilor la guvernare.
Probabil că experţii în chestiuni de politică externă care lucrează cu dl Iohannis au observat că implicarea directă şi la vedere în negocierile de la Chişinău nu este potrivită în actualul context tensionat din zonă. Nu se putea ca din România să vină două semnale diferite. Unul de neimplicare, din partea şefului statului, şi unul pe dos, din partea premierului.
Aşa că avântul dlui Victor Ponta, care îmi închipui că se şi vedea la Antena 3, discutând cu Mihai Gâdea despre cum a reuşit el să scape Moldova de pacostea comuniştilor, a intrat la apă şi lucrurile au reintrat în normal.
Mai uşor cu pianul pe scări la chestiile astea pe muchie de cuţit, domnule Victor Ponta, că foarte uşor se poate ajunge în bălării!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s