PICĂTURA DE OTRAVĂ: Atentatele din Franţa sunt doar începutul dezastrului!


Situaţia din Franţa rămâne foarte complicată şi astăzi. Cei doi terorişti care au comis masacrul de la redacţia revistei Charlie Hebdo sunt asediaţi de mai multe ore într-o tipografie situată la 25 de kilometri de Paris.

Reclame

Situaţia din Franţa rămâne foarte complicată şi astăzi. Cei doi terorişti care au comis masacrul de la redacţia revistei Charlie Hebdo sunt asediaţi de mai multe ore într-o tipografie situată la 25 de kilometri de Paris. Între timp, însă, s-a petrecut o luare de ostatici la marginea Parisului. Un bărbat (acelaşi cu cel care a ucis, ieri, o poliţistă) a intrat într-un supermarket cu produse kosher de la marginea capitalei Franţei, înarmat cu două pistoale mitralieră Kalaşniklov, a ucis două persoane şi a luat mai mulţi ostatici, printre care femei şi copii.


O dezbatere amplă este în curs asupra cauzelor care au dus la această situaţie, dar şi asupra felului în care acţionează autorităţile franceze. Dacă ne întoarcem puţin în timp, vom constata că invazia musulmanilor în Europa occidentală s-a petrecut cu complicitatea oamenilor de afaceri şi politicienilor locali. Patronii şi-au dorit o mână de lucru ieftină şi nepretenţioasă, dispusă să lucreze chiar şi la negru. Iar arabilor şi africanilor sosiţi în Franţa le convenea, pentru că la ei acasă mureau de foame. Între timp, s-au înmulţit, şi-au făcut adevărate cartiere şi comunităţi compacte, unde, dacă nu ai şti despre ce e vorba, ţi-ai putea închipui că eşti în Africa. Aceşti oameni s-au acomodat într-o mică proporţie cu modelul de civilizaţie european. Iar autorităţile au închis ochii şi au permis ca această cangrenă să se extindă.
Cum ne aşteptăm să procedeze aceşti musulmani când la ei acasă Occidentul duce războaie pustiitoare în care, ca în orice bătălie, nu mor numai militari, ci şi femei, copii şi bâtrâni? Sigur că actele teroriste nu pot fi scuzate în niciun fel. Mai ales atunci când le cad victimă civili, care nu au nicio legătură cu deciziile politice ale guvernelor din ţările lor. Dar această stare de tensiune din Occident între populaţia locală şi imigranţii musulmani este logic să ducă la izbucniri precum cele din Franţa. Este aproape sigur că vor mai urma şi altele. Şi nici măcar nu se întrevede o soluţie. Pentru că o ţară democratică nu se poate transforma într-o cazemată militară, cu soldaţi înarmaţi până în dinţi la fiecare colţ de stradă. Dar şi pentru că Occidentul a greşit când a dat frâu liber islamismului fundamentalist, eliminând lideri precum Saddam Hussein şi Muammar Gaddafi sau alimentând acest război devastator din Siria.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s