PICĂTURA DE OTRAVĂ: Românii, tot mai vrăjiţi de liberali!


Din câte putem băga de seamă, românii sunt topiţi după Klaus Iohannis. Aşa păţim noi, ne îndrăgostim repede şi nu suntem prea pretenţioşi. După ce l-am pus pe Klaus Iohannis la Cotroceni, suntem gata să facem şi pasul următor. Adică să-i dăm un guvern pe placul său. Un guvern liberal, cum altfel!
Un sondaj IRES, efectuat în perioada 13-18 decembrie 2014, la o lună de la alegerile prezidenţiale şi când la Cotroceni era încă Traian Băsescu, arată că liberalii au o cotă de popularitate de 47 la sută. Aproape că pot guverna singuri! Asta în timp ce PSD, cu tot cu aliaţii săi de buzunar, are doar 34 la sută. În Parlament ar mai intra doar UDMR, cu 6 la sută. E de prisos să vă spunem încotro ar trage UDMR, dacă acestea ar fi scorurile.
Numai că liberalii nu sunt totuna cu Klaus Iohannis şi poate ar fi necesară o doză de prudenţă. PNL nu este un partid venit de pe altă planetă, care să aibă în rândurile sale numai personaje imaculate. Liberalii sunt politicieni de-ai noştri, dâmboviţeni, care au ajuns la putere, în decembrie 2012, pe o platformă comună cu PSD, ce nu avea, de fapt, decât un singur punct mai serios: JOS BĂSESCU!
În afară de asta, liberalii sunt şi ei vechi clienţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi nici nu-i văd să aibă un program economic substanţial diferit de al PSD.
Ascensiunea lor are drept cauză principală nu victoria lui Klaus Iohannis, ci încăpăţânarea lui Victor Ponta de a nu-şi asuma rezultatul catastrofal de la prezidenţiale, Ponta s-a agăţat de putere, în continuare, şi riscă să ducă PSD la un scor jenant până în martie, când va avea loc congresul socialiştilor. Schimbarea lui a fost doar una de suprafaţă, formală, omul fiind la fel de unsuros şi de perfid. Gândiţi-vă doar că a inventat o ordonanţă de urgenţă pentru a scăpa de titlul de doctor, pe care l-a obţinut printr-un plagiat ordinar. ŞI chestia asta a făcut-o după alegeri, nu înainte. Nu vă spune această manevră ceva despre caracterul acestui om? Trage partidul în jos, dar nu se dă dus cu niciun chip.
Partea cea mai îngrijorătoare a sondajului IRES este, însă, alta. PNL şi PSD iau cam toate voturile. Ce pierd unii, câştigă ceilalţi. Nu se vede nicio alternativă reală la cele două forţe tradiţionale, aşa cum s-a întâmplat în multe democraţii europene, precum Franţa, Germania, Slovacia, Grecia, Ungaria. Nu avem, de fapt, niciun partid radical de stânga şi niciun partid naţionalist, pe dreapta. Dacă nu se va întâmpla nimic spectaculos, românii par pregătiţi să-şi lase viitorul pe mâna politicienilor care, în ultimii 25 de ani, au îngropat ţara cu succes, transformând-o într-o colonie.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s