Ruşii îşi îneacă amarul în votcă


Votca rusească se va ieftini începând cu luna februarie, potrivit autorităţilor de pe piaţa de profil. Măsura vine pe fondul reorientării consumatorilor către băuturile de contrabandă.

Reclame

Votca rusească se va ieftini începând cu luna februarie, potrivit autorităţilor de pe piaţa de profil. Măsura vine pe fondul reorientării consumatorilor către băuturile de contrabandă.
Autoritatea de reglementare a pieţei băuturilor alcoolice din Rusia a anunţat că preţul minim de retail pentru o jumătate de litru de votcă va scădea în februarie cu 16%, la 185 ruble (3,24 dolari), transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
„Este o măsură evident populistă, în contextul în care Rusia intră într-o perioadă de criză care ar putea dura câţiva ani. Votca din Rusia este deja cea mai scumpă din lume raportat la veniturile consumatorilor, iar salariile sunt în scădere”, a spus Vadim Drobiz, preşedintele firmei de cercetarede piaţă Ciffra.
Preţul minim pentru o jumătate de litru de votcă a crescut în 2014 cu circa 30% faţă de anul trecut, la 220 ruble.
Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a declarat săptămâna trecută că preţul ridicat al băuturilor spirtoase a dus la creşterea comerţului de contrabandă, punând în dificultate planul guvernului de a combate alcoolismul.
De altfel, acesta a fost şi motivul principal pentru care autorităţile de la Moscova au abandonat anul acesta un proiect privind creşterea taxei pentru băuturile spirtoase.
Comerţul ilegal a acoperit anul trecut 55% din vânzările totale de votcă în Rusia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s