Zece modalităţi surprinzătoare prin care poţi fi arestat pentru utilizarea internetului


Un adolescent a fost arestat după ce a pus pe Twitter versuri dintr-un cântec al grupului Pink, la al cărui concert se ducea. Personalul care asigura serviciul de securitate al concertului l-a reţinut după ce a postat „Sunt gata cu bomba mea”.

Reclame

Un adolescent a fost arestat după ce a pus pe Twitter versuri dintr-un cântec al grupului Pink, la al cărui concert se ducea. Personalul care asigura serviciul de securitate al concertului l-a reţinut după ce a postat „Sunt gata cu bomba mea”.

Un adolescent care a postat fotografii dintr-un apartament al unui bloc aflat în construcţie a fost arestat. Poliţia din New York a văzut ce a postat pe Instagram şi l-a arestat pentru violare de domiciliu.

O femeie a fost arestată după ce a postat pe Instagram fotografii cu graffiti pe care le-a descoperit pe stradă. Pentru că unul din desene arăta un poliţist care a fost împuşcat, ea a fost arestată pentru intimidare, deşi nu era autoarea desenului.

O femeie din Statele Unite a fost obligată printr-o sentinţă judecătoarească să plătească 50.000 de dolari pentru că a scris pe Twitter despre calitatea modestă a apartamentului ei. Compania care deţinea clădirea a dat-o în judecată pentru calomnie.

Doi turişti aflaţi în vacanţă la Los Angeles au fost arestaţi după ce au postat pe Twitter că au de gând „să distrugă” America. Ei au fost ridicaţi de poliţişti înarmaţi şi interogaţi timp de cinci ore, deşi au explicat că termenul „destroy” este un cuvânt de argou în Marea Britanie cu sensul de „petrecere”.

Cheryl Nelson şi-a expediat mesaje pline de cruzime către ea însăşi de pe un cont de Facebook fals pe care-l crease. Presupunându-se că acestea sunt de la fostul ei partener, Cheryl a fost arestată după ce le-a spus poliţiştilor că e vorba de postări false.

Doi cetăţeni thailandezi au fost arestaţi în 2009 după ce şi-au pus întrebări online cu privire la sănătatea regelui. Un altul a fost condamnat la 10 ani de închisoare după ce a postat clipuri video satirice despre familia regală.

Un american a fost arestat după ce a trimis o invitaţie automată către fosta sa prietenă pentru a i se alătura pe Google+. Invitaţia a încălcat termenii ordinului de restricţie pe care ea îl obţinuse împotriva lui.

Etiopia a incriminat în 2012 utilizarea VoIP (Voice Over Internet Protocol). Utilizarea Skype în Etiopia se pedepseşte cu până la 15 ani de închisoare.

Şapte iranieni au fost arestaţi pentru că au postat un video cu ei dansând pe melodia „Happy”, a lui Pharell Williams. Ei au fost condamnaţi la şase luni de închisoare şi 91 de lovituri de bici pentru că au postat un video vulgar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s