PICĂTURA DE OTRAVĂ: Răspuns unui cititor care ne îndeamnă să nu omagiem călăii din decembrie 1989


Domnul Răzvan Ghiurcoi, care ne urmăreşţe cu mare atenţie, ne-a scris, zilele trecute, un mesaj incisiv: „Ar fi cazul sa omagiati eroii revolutiei si nu calaii lor! Asta este meseria porcului wc tudor”.

Reclame

Domnul Răzvan Ghiurcoi, care ne urmăreşţe cu mare atenţie, ne-a scris, zilele trecute, un mesaj incisiv: „Ar fi cazul sa omagiati eroii revolutiei si nu calaii lor! Asta este meseria porcului wc tudor”.
Sigur că nu suntem prea încântaţi să fim puşi în aceeaşi oală cu Corneliu Vadim Tudor, un politician expirat, cu ieşiri publice grobiene.
Pe de altă parte, dacă ne uităm la tot ce am scris în ultimele zile, nu ni se pare deloc (dar chiar deloc!) că i-a fi omagiat pe călăii Revoluţiei. Am spus doar că denumirea de Revoluţie este improprie şi am preferat să scriem despre evenimentele sângeroase din decembrie 1989. Este indiscutabil că ieşirea masivă în stradă a protestatarilor, la Timişoara, la Cluj, la Bucureşti şi în alte câteva oraşe a avut la bază o nemulţumire reală. Dar a fost şi efectul unei propagande inteligente, purtată pe unde radio, şi a catastrofalului cult al personalităţii, pe care Nicolae Ceauşescu l-a permis, dacă nu cumva l-a şi încurajat.
Am scris, de asemenea, că spargerea mitingului din 21 decembrie 1989 şi organizarea unei pungi de rezistenţă în Piaţa Universităţii au fost operaţiuni efectuate cu complicitatea serviciilor de informaţii. Nicolae Ceauşescu a fost intoxicat, în sensul că i s-a spus că poate organiza mitingul din Piaţa Palatului pentru că participanţii vor fi aleşi cu grijă şi nu vor avea altă opţiune decât să-şi exprime dragostea şi preţuirea pentru iubitul conducător. Cine putea să-l păcălească pe Ceauşescu şi să introducă, la momentul oportun, sunete care au speriat mulţimea prin instalaţia sonoră din piaţă nu e chiar atât de greu de ghicit. În niciun caz revoluţionarii! O altă întrebare interesantă este şi câţi din cei care au animat protestul care a urmat, din Piaţa Universităţii, au fost agenţi de informaţii şi cine i-a trimis acolo. Ne-am mirat şi că acest protest a fost lăsat să trăiască şi să înflorească câteva ore bune, fiind mai apoi reprimat cu muniţie de război, când lucrurile se puteau rezolva de uslaşii aflaţi pe bulevardul Magheru fără a se trage un singur foc de armă. Nicolae Ceauşescu a dat ordin să se tragă cu muniţie de luptă în cazul când trupele sunt atacate sau când sunt luate cu asalt sedii guvernamentale sau de partid. În Piaţa Universităţii nu a fost vorba de aşa ceva. Dar cineva avea nevoie de victime. Zeci de victime pentru a mobiliza muncitorii de pe platformele industriale, în zorii zilei următoare.
Am mai scris şi că procesul soţilor Ceauşescu a fost o caricatură tragică. Cei doi au fost judecaţi, condamnaţi şi executaţi în doar 60 de minute, ceea ce s-ar putea să fie un adevărat record în domeniu. Nici măcar procesele deţinuţilor politici nu durau atât de puţin, chiar dacă verdictele erau dinainte cunoscute. Noua putere, în frunte cu Ion Iliescu, a invocat în sprijinul felului în care s-a desfăşurat mascarada judiciară faptul că pe străzile din România se desfăşurau lupte de stradă, cu participarea teroriştilor lui Ceauşescu. După ce lucrurile s-au liniştit, adică în anii următori, nu s-a putut găsi nicio dovadă că Nicolae Ceauşescu a pregătit, în secret, astfel de trupe. Şi niciun terorist nu a fost judecat. Pentru simplul motiv că nu au existat terorişti.
Eroii Revoluţiei sunt cei care au murit sau au fost răniţi în urma ordinelor criminale date de Ion Iliescu, care a distribuit arme civililor şi i-a chemat să apere obiective precum televiziunea şi radioul public, deşi acolo erau dizlocate unităţi militare.
Dar până una-alta, Ceauşescu este de multă vreme oale şi ulcele, Ion Iliescu a fost 10 ani preşedintele României, iar ţara este vraişte şi pradă străinilor. Şi nimeni nu răspunde pentru asta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s