PICĂTURA DE OTRAVĂ: Câteva lămuriri despre rosturile acestei pagini de Facebook


Astăzi aş prefera să stăm puţin de vorbă. Pe măsură ce numărul celor care ne-au dat LIKE a crescut (suntem, acum, aproape 2700) au apărut şi tot felul de cititori care au venit mai târziu şi care, prin comentarii, dau dovadă că nu înţeleg despre ce e vorba aici.
Suntem o pagină de Facebook (www.facebook.com/Rascrucea2013) care funcţionăm ca un ziar. De altfel, doritorii ne pot citi şi pe internet, la adresa rascrucea.blogspot.ro. Apărem şapte zile din şapte. Nu avem niciun fel de reclame. Tocmai pentru că nu dorim să fim influenţaţi de vreun sponsor.
Dincolo de acest cadru general, trebuie să spunem răspicat că noi promovăm valori şi idei naţionaliste. Adică promovăm români care au făcut ceva pentru ţara lor şi care, spre deosebire de politicienii de azi, au pus Ţara şi Neamul înaintea intereselor personale. De asemenea, punem accentul pe plusul adus culturii şi civilizaţiei româneşti de Biserica strămoşească. Găsiţi adesea pe pagina noastră citate din Evanghelie, pilde şi filme ortodoxe, biografii ale marilor duhovnici, predici şi citate ortodoxe. Ne trezim, uneori, la comentarii, cu părerile unora care cred că învăţătura ortodoxă poate fi luată în derâdere. Noi nu ştergem niciun comentariu. Pentru că România e alcătuită din tot felul de oameni. Dar le spunem foarte clar că, la noi, Ortodoxia e la ea acasă, şi naţionalismul creştin nu e o doctrină învechită numai pentru că aşa li se spune de dimineaţa până seara.
Cei care nu se simt confortabil cu orientarea noastră, pot să schimbe postul, cum se spune în televiziune. Nu ţinem pe nimeni cu forţa şi nici nu are rost să ne torturăm unii pe alţii. Când apar astfel de comentarii, am vrea să vă simţim mai aproape pe dumneavoastră, prietenii noştri, şi să ne ajutaţi cu opiniile dumneavoastră să punem lucrurile la punct.
În altă ordine de idei, sunt unii care se miră că publicăm ştiri din surse ruseşti. Dar noi folosim orice fel de surse dacă găsim că ştirea respectivă e interesantă. O ştire nu e un comentariu şi prezentarea ei nu înseamnă că suntem de acord, neapărat, cu conţinutul. Dacă dăm un film cu Hitler, nu suntem hitlerişti. Dacă vedeţi o biografie a lui Stalin, nu suntem stalinişti. Convingerea noastră este aceea că numai oamenii bine informaţi pot formula judecăţi echilibrate şi interesante. Şi vrem ca prietenii noştri să fie mereu la curent cu tot ce se întâmplă la noi şi în lume. Cu tot ce are o semnificaţie, desigur.
Acestea fiind spuse, vă dorim un Crăciun fericit şi plin de bucurii! Nu uitaţi să fiţi buni cu cei loviţi de soartă. Pentru că bunătatea nu e niciodată fără rost. Dumnezeu vede faptele noastre şi ne răsplăteşte însutit!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s