PICĂTURA DE OTRAVĂ: Nicolae Ceauşescu, victima unui proces înscenat cap-coadă!


Procesul în care a fost judecat Nicolae Ceauşescu a început şi s-a terminat într-o oră. În ziua de 25 decembrie 1989, mascarada judiciară a debutat la ora 13.20. Peste o oră, Ceauşeştii erau mitraliaţi la zidul unei unităţi militare din Târgovişte.

Ceausescu-Time-magazine
Procesul în care a fost judecat mareşalul Ion Antonescu a început la 6 mai 1946 şi s-a încheiat pe 17 mai. Execuţia nu a avut loc imediat, condamnaţii având dreptul să facă cereri de graţiere sau de comutare pedepsei. După arestarea sa la 23 august 1944, Ion Antonescu a fost predat ruşilor şi a rămas în custodia acestora vreme de doi ani.
Nicolae Ceauşescu nu a avut posibilitatea să conteste sentinţa, care a fost socotită definitivă şi pusă imediat în executare. La ora 14.50 se citea deja un comunicat mincinos la televiziune, în care erau adăugate culpe pentru care Ceauşescu nici măcar nu fusese judecat. Crainicul TV a citit un comunicat din partea nu se ştie cui în care Ceauşescu era acuzat de uciderea a peste 60.000 de persoane în zilele Revoluţiei, de subminarea puterii de stat prin organizarea de acţiuni armate, de avarierea unor clădiri şi de producerea unor explozii, de subminarea economiei naţionale şi de încercarea de a fugi din ţară pe baza unor fonduri de peste un miliard de dolari depuse în străinătate. Tribunalul, însă, nu-l condamnase pentru încercarea de a fugi din ţară.
În realitate, numărul morţilor a fost incomparabil mai mic şi cele mai multe victime s-au înregistrat după arestarea Ceauşeştilor. Pentru aceste victime nimeni nu a fost judecat până astăzi.
Nicolae Ceauşescu nu avea cum să submineze puterea de stat, din moment ce a fost arestat chiar pe 22 decembrie 1989 şi ţinut într-o izolare totală. Nu s-au descoperit niciun fel de ordine ale sale adresate Armatei sau Securităţii pentru ca acestea să continue lupta după plecarea sa din Comitetul Central.
Clădirile avariate şi incendiate, cazurile cele mai cunoscute fiind Palatul Regal şi Biblioteca Centrală Universitară, au ajuns în această situaţie din cauză că asupra lor s-a tras cu artileria montată pe tancuri, fiind vizaţi terorişti care nu au fost niciodată capturaţi.
Ceauşescu ar fi putut, eventual, să ia decizii economice greşite, dar nu avea cum să submineze economia naţională, de vreme ce sub conducerea lui aceasta a cunoscut o creştere accelerată, fiind contruite numeroase fabrici şi uzine, unele cu sprijinul FMI şi al Băncii Mondiale.
Celebrii bani ai lui Ceauşescu din străinătate nu au fost găsiţi niciodată. Au existat, cel mai probabil, fonduri ale Securităţii în diverse ţări, pentru operaţiuni speciale, care nu erau la dispoziţia lui Ceauşescu şi care nu aveau cum să fie folosiţi pentru fuga sa din ţară.
Un sondaj publicat astăzi, pe care îl găsiţi şi pe pagina noastră, arată că majoritatea românilor au priceput cum stă treaba cu judecarea şi executarea Ceauşeştilor. În jur de 70 la sută dintre români cred că atât procesul, cât şi sentinţa, nu au fost corecte.
Un proces normal ar fi avut, însă, consecinţe dezastruoase pentru nomenclaturiştii instalaţi la putere din 22 decembrie 1989. Nicolae Ceauşescu nu trebuia să aibă ocazia să vorbească despre ei. Şi nu a avut!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s