Teza de doctorat a Liei Olguţa Vasilescu – suspiciune de plagiat


Comisia de Etică a Universității din București a sesizat Consiliul Național de Etică din subordinea Ministerului Educației cu privire la un nou plagiat într-o teză de doctorat. Este vorba despre lucrarea primarului din Craiova, Lia Olguța Vasilescu. Aceasta ar fi copiat integral, de pe internet, un capitol cuprins în teza „Contribuția lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne”, susținută în anul 2007, în cadrul Facultății de Sociologie a Universității din București.


„Comisia a solicitat un referat de expertiză privind suspiciunea de plagiat…Referatul demonstrează existența mai multor pasaje neatribuite conform normelor academice de către autoarea tezei. Totodată, un capitol întreg, al 7-lea, este preluat integral de pe internet, fiind vorba de un text care nu are autor”, se arată în adresa Universității către Consiliul de Etică, semnată de către președintele Comisiei de Etică a UB, prof. dr. Marian Popescu.
Reprezentanții Universității solicită examinarea suspiciunii de plagiat și alte derogări de la conduita științifică și de cercetare în cazul tezei de doctorat a Liei Olguța Vasilescu.
Totodată, Comisia de Etică a trimis o adresă și către Primăria Municipiului Craiova, în care o înștiințează pe Olguța Vasilescu cu privire la suspiciunile de plagiat care planează asupra tezei sale de doctorat.
Universitatea București a trimis joi o adresă ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în care solicită retragerea titlului de doctor în Drept al premierului Victor Ponta, la două zile după ce acesta a anunțat că renunță la titulatură, în urma acuzațiilor de plagiat care i-au fost aduse.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s