Măslinele, un adevărat aliment-medicament


Măslinele conţin numeroşi nutrienţi, precum vitaminele B, C şi K, dar şi sodiu, calciu, potasiu, cupru, fier, mangan, magneziu, acizi graşi Omega-3, Omega-6 şi Omega-9, acizi graşi mononesaturaţi, clorofilă, luteină şi carotenoidă.

Măslinele sunt indicate în tratarea afecţiunilor cardiovasculare, controlează nivelul colesterolului, scad nivelul presiunii arteriale şi micşorează placa arterială. Măslinele, totodată, conţin şi o cantitate importantă de fier, mineral care contribuie la construirea enzimelor.
Datorită conţinutului în acid oleic, măslinele protejează împotriva apariţiei ulcerului gastric şi a ulcerului peptic. Consumul regulat de măsline micşorează nivelul trigliceridelor, reduce cheagurile de sânge, stabilizează nivelul presiunii sângelui şi echilibrează metabolismul. Clorina conţinută de măsline îmbunătăţeşte funcţiile ficatului şi ajută la eliminarea metalelor grele. Fiind o sursă bogată de vitamina E, măslinele neutralizează radicalii liberi.
Proprietăţile antioxidante şi antiinflamatorii ale măslinelor fac din acestea un aliment protector împotriva cancerului, deoarece stresul oxidativ şi inflamaţia cronică pot fi factori cheie în apariţia bolii şi, de asemenea, pot ameliora simptomele astmului, ale osteoporozei şi pe cele ale artritei reumatoide.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s