Dosare istorice. Infiltrarea serviciilor secrete sovietice in timpul rebeliunii legionare


CER SI PAMANT ROMANESC

Anii 1941-1948, au reprezentat perioada finala a Miscarii Legionare, despre care nu numai marele public, ci chiar unii istorici stiu prea putin.

Miscarea legionara a reprezentat pentru Partidul Comunist un concurent insemnat si incomod in lupta pentru putere, mai ales ca din 1936 legionarii constituisera o noua structura numita Corpul Muncitoresc Legionar, pentru a capta „masele muncitoresti” si asupra careia Partidul Comunist si-a concentrat majoritatea actiunilor, considerand ca poate fi o masa de manevra, dar si o forta de soc.

O alta structura necunoscuta sau prea putin cunoscuta specialistilor a fostServiciul de Informatii al Miscarii Legionare (S.I.M.L.R.), care timp de 12 ani a functionat ca o structura informativa neoficiala, folosind regulile conspirativitatii, metodele si mijloacele specifice muncii de informatii.

Mişcarea Legionară a reprezentat pentru Partidul Comunist un concurent însemnat şi incomod în lupta pentru cucerirea puterii politice şi instaurarea unui stat totalitar, unde lupta pentru putere presupunea „eliminarea concurenţilor“…

Vezi articol original 2.062 de cuvinte mai mult

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s