PICĂTURA DE OTRAVĂ: Distracţia de la Deveselu e pe sfârşite!


Influentul congressman american Michael Rogers a declarat, astăzi, la Bucureşti, că scutul antirachetă de la Deveselu are ca obiectiv protejarea României şi a ţărilor membre NATO de o eventuală ameninţare venită din partea Rusiei.

Reclame

Influentul congressman american Michael Rogers a declarat, astăzi, la Bucureşti, că scutul antirachetă de la Deveselu are ca obiectiv protejarea României şi a ţărilor membre NATO de o eventuală ameninţare venită din partea Rusiei. Rogers este preşedintele Subcomisiei pentru forţe strategice din Congresul SUA. Afirmaţia sa întoarce pe dos teoria oficială, care susţinea că scutul american nu are nimic de-a face cu Rusia, menirea sa fiind aceea de a asigura protecţie împotriva atacurilor cu rachete provenite din Iran sau lansate de anumite grupări teroriste.
Vrând să dreagă busuiocul şi realizând că ne aflăm în faţa unei afirmaţii de o mare gravitate, care pune România într-o situaţie delicată, Bogdan Aurescu, ministrul nostru de Externe, a spus, la rândul său, că facilitatea de la Deveselu este un proiect pur defensiv, care nu este îndreptat în niciun fel împotriva Rusiei. Partea proastă este că nu s-a oprit aici, ci a mai adăugat şi următoarele: ”Facilitatea va spori protecţia teritoriilor, populaţiilor şi forţelor aliate din Europa împotriva eventualelor atacuri cu rachete balistice din afara spaţiului euroatlantic”. Această afirmaţie a lui Bogdan Aurescu nu exclude deloc Rusia ca potential inamic. Pentru simplul motiv că Rusia are instalaţii de rachete plasate şi în afara acestui spaţiu. Instalaţii mobile, în Asia sau pe submarinele din mările oceanele lumii.
Ce au ruşii de reproşat sistemului de la Deveselu este că pe rampe pot fi instalate, în caz de tensiuni internaţionale majore, rachete cu rază mică şi medie de acţiune. Acestea pot lovi teritorii ruseşti, stricând echilibrul fragil dintre cele două super-puteri. Tocmai de aceea, oficiali militari ruşi au spus că. în cazul unui conflict militar, rachetele ruseşti vor avea ca obiectiv distrugerea bazei de la Deveselu. Şi să nu uităm că doctrina militară a Moscovei permite utilizarea preventivă a armamentului nuclear, dacă securitatea ţării este pusă în pericol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s