PICĂTURA DE OTRAVĂ: Marea dragoste dintre Ion Iliescu şi CIA începe să iasă la iveală


România este băgată până-n gât în afacerea centrelor de detenţie secrete ale CIA. Câteva ţări au găzduit astfel de centre după atentatele din 11 septembrie 2001. Toată presa internaţională scrie, bazându-se pe date din raportul publicat la Washington, că printre ţările implicate se află şi România.
În Europa, ar fi făcut acest gen de serviciu prietenilor americani trei ţări: Lituania, Polonia şi România. Preşedintele Poloniei din acea vreme, Aleksander Kwasniewski, a recunoscut, în urmă cu câteva ore, implicarea ţării sale. După discuţii cu preşedintele George W. Bush, Kwasniewski a reuşit să obţină închiderea centrelor din Polonia.
În România, un astfel de centru s-a înfiinţat pe vremea preşedintelui Ion Iliescu. Nu ne aşteptăm ca un om precum Iliescu să recunoască aşa ceva. Nici că persoane din anturajul său ar fi luat (dacă au luat) o mită de un milion de dolari cash şi fără niciun fel de forme pentru a închide ochii la operaţiunile CIA. Iată că tocmai prea cinstitul preşedinte Ion Iliescu a încheiat un astfel de acord cu americanii şi tocmai un socialist cinstit şi sărac a acceptat transferul unor militanţi islamişti pe teritoriul ţării noastre, pentru a fi interogaţi cu brutalitate de agenţi special antrenaţi ai CIA. Aşa se scrie istoria!
Curios este şi faptul că în ciuda tuturor dovezilor prezentate de-a lungul timpului, oficialii români l-au luat pe NU ŞTIM în braţe. S-a făcut şi o comisie parlamentară, care nici ea nu a aflat nimic. Trebuie să recunoaştem că această solidaritate a politicienilor de toate culorile este impresionantă. Au fost deţinuţi care au declarat că au fost torturaţi în România. Au fost agenţi CIA care au vorbit despre închisoarea secretă din România sub rezerva anonimatului. Numai la Bucureşti nu se ştie nimic. Să vedem cât reuşim să o ţinem aşa. Mai ales din perspectiva raportului publicat la Washington şi al uriaşului scandal internaţional provocat de practicile CIA.
Cât despre preşedintele Ion Iliescu, mai avem o întrebare. Oare dragostea dintre el şi CIA a început după atentatele de la 11 septembrie 2001 sau datează din vremea evenimentelor sângeroase din decembrie 1989?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s