Guvernul se pregăteşte să evacueze populaţia din localităţi aflate în sudul ţării


Alertă de inundaţii în zece judeţe din sudul ţării, în condiţiile în care este cod portocaliu pe mai multe râuri până joi.

Reclame

Alertă de inundaţii în zece judeţe din sudul ţării, în condiţiile în care este cod portocaliu pe mai multe râuri până joi.
„În condiţiile noilor atenţionări meteo, există posibilitatea ca în localităţile din sudul ţării, cum a spus şi domnul director Sandu, unde va continua să plouă, să luăm măsuri de evacuare preventivă a populaţiei, de aceea cer prefecţiilor ca împreună cu primarii să aibă pregătite variantele de cazare temporară a populaţiei”, a declarat Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, informează romaniatv.net.

Râuri din județele Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu și Ilfov se află sub Cod portocaliu de inundații începând de marți dimineață de la ora 6,00, până joi, 11 decembrie, la ora 14,00.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), vor fi afectate râurile din bazinele hidrografice: Drincea, Desnățui (județele Mehedinți și Dolj), Motru și unii afluenți mici ai Jiului din județele Gorj, Mehedinți și Dolj, Jiu pe sector Filiași-Podari (județele Gorj și Dolj), Olteț și afluenții mici ai Oltului inferior din județele Vâlcea, Gorj, Dolj și Olt, Călmățui, Vedea superioară amonte Văleni, Teleorman și pe alți afluenți mici ai râului Vedea (județele Olt, Argeș și Teleorman), Neajlov, Sabar și alte râuri mici din bazinul inferior al Argeșului (județele Dâmbovița, Giurgiu și Ilfov).
În același interval a fost instituit Cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu pe sectoarele Sadu-amonte Filiași și aval Podari, precum și pe afluenții Jiului din județele Gorj, Mehedinți și Dolj, Vedea aval Văleni (județul Teleorman), Argeș și afluenții săi din județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu și Ilfov, Ialomița-bazin mijlociu (județele Dâmbovița și Prahova).
Codul portocaliu semnalează risc de viituri majore generatoare de revărsări importante care pot conduce la inundarea de gospodării și obiective social-economice și la depășirea cotelor de inundație.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s