PICĂTURA DE OTRAVĂ: Oare Ponta chiar nu-şi dă seama că e pe făraş?


Premierul Victor Ponta a acordat un interviu site-ului Realitatea.net în care a explicat, printre altele, cum vede el schimbarea în PSD.

Reclame

Premierul Victor Ponta a acordat un interviu site-ului Realitatea.net în care a explicat, printre altele, cum vede el schimbarea în PSD.
Ponta se declară frustrat pentru că, deşi avea 17 ani în 1989, pe reţelele de socializare a fost declarat comunist: „Sunt de stânga, dar nu sunt comunist. Eu cred că sunt un milion de tineri care nu au prins comunismul, dar care au prins de pe rețelele de socializare că eu sunt comunist și au spus că nu vor să vină comuniștii înapoi.”
Victor Ponta demonstrează că nu a înţeles nimic din ce i s-a întâmplat în campania electorală. Eticheta de comunist evident că nu se referă la sistemul comunist, pe care mulţi oameni oricum îl regretă. Ci la un tip de oameni şi de comportament. E vorba de aroganţă şi de senzaţia că PSD, fiind atâţia ani la guvernare, chiar dacă cu denumiri diferite (FSN, PSDR), are o mare responsabilitate în distrugerea economiei naţionale şi în îmbogăţirea clienţilor politici. Numai comuniştii (acum mari capitalişti) ar fi fost în stare să pună la pământ o ţară şi să privatizeze tot ce se putea privatiza în beneficiu personal.
Victor Ponta susţine, în acelaşi interviu, că partidul trebuie să arate foarte clar că nu îi apără pe corupţi. Nu că ar fi aşa, zice Ponta, dar dacă oamenii ne-au văzut aşa… Nu e vorba de o percepţie, ci de o realitate cruntă. PSD chiar e partidul corupţilor, cu un mare număr de politicieni (parlamentari sau aleşi locali) condamnaţi sau aflaţi în diverse faze ale unor anchete penale. Nu-mi dau seama cum va reuşi Victor Ponta să scape de corupţi. E greu de crezut că la nivel central nu s-a ştiut nimic de aceste mega-escrocherii, chiar dacă aceste legături nu pot fi dovedite întotdeauna în justiţie.
Şi, în sfârşit, Victor Ponta vrea să convingă oamenii că partidul nu este condus de baronii locali. Premierul a subliniat că multe decizii au fost impuse de el „mai degrabă împotriva unor lideri locali”. Nu, lucrurile au luat o anumită întorsătură numai atunci când Ponta a realizat că nu e de glumit cu DNA şi orice legătură la vedere cu baronii locali e o greşeală care te poate costa oricând libertatea.
De fapt, adevărata reformă în PSD nu se poate face cu Victor Ponta în fruntea partidului. Garnitura trebuie primenită de la vârf pentru ca PSD să aibă şanse reale la alegerile din anul 2016.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s