PICĂTURA DE OTRAVĂ: Partidul cu trei membri, salvarea României!


Deputatul Mihai Sturzu, acum liderul Tineretului Social-Democrat (pepiniera socialiştilor) şi până de curând membru al trupei pop Hi-Q, a propus, printr-o scrisoare deschisă, o serie de reforme ale vieţii politice româneşti, printre care şi modificarea legii electorale, care să permită înfiinţarea unui partid cu doar trei membri.

Reclame

Deputatul Mihai Sturzu, acum liderul Tineretului Social-Democrat (pepiniera socialiştilor) şi până de curând membru al trupei pop Hi-Q, a propus, printr-o scrisoare deschisă, o serie de reforme ale vieţii politice româneşti, printre care şi modificarea legii electorale, care să permită înfiinţarea unui partid cu doar trei membri. El afirmă că premierul Victor Ponta a susţinut o astfel de idee în timpul campaniei electorale. Partidul cu trei membri la înfiinţare este şi o propunere a europarlamentarului Monica Macovei. Doamna Macovei, după eşecul candidaturii sale independente la alegerile prezidenţiale din noiembrie, vrea un partid cu mai puţine sedii, care să funcţioneze îndeosebi pe Facebook, dar şi amendarea legii, în sensul ca trei oameni cu idei să poată înfiinţa un partid.

Iată locul în care Ponta, Macovei şi Sturzu se înţeleg de minune. Şi ca ei mă gândesc că sunt mulţi români, care abia aşteaptă să-şi tragă un partid cu colegii de birou, cu vecinii de etaj sau cu băieţii de la barul din colt. Cu trei membri fondatori va fi mai uşor şi cu funcţiile. Căci asta e marea problemă la români, nu doctrinele. Partidul ar putea avea trei co-preşedinţi. Sau un preşedinte mare, unul mai mic – preşedintele executiv, şi un secretar general. Sau un preşedinte şi doi vicepreşedinţi. Oricum, nimeni nu va rămâne fără funcţie. Şedinţele se vor putea ţine, iarna, pe scara blocului sau în pauza de masă de la birou. Vara va fi mai simplu. Primăriile au umplut străzile de bănci. Pe fiecare bancă se va ţine o şedinţă de partid.
Am putea avea, lejer, vreun million de partide pentru început. Asta dacă ţinem seama de apetitul pentru politică al românilor. Dacă tot le înfiinţăm, nu putem să ne opunem participării lor la alegeri. Buletinele de vot pentru alegeri vor fi aidoma unei cărţi de telefon de pe timpuri (în mai multe volume), iar secţiile de votare vor fi amenajate pe stadioane şi în parcuri, pentru a fi suficient loc pentru buletinele de vot. Membrii secţiilor de votare vor trece obligatoriu de un examen medical şi de câteva probe fizice. Pentru a demonstra că sunt în stare să manevreze atâtea buletine fără să facă infarct. Cei care vor allege să voteze electronic vor scăpa mai uşor. Dar la votul prin corespondenţă va fi cam acelaşi lucru. Poşta se va revigora brusc, pentru că va avea de dus la destinaţie o mulţime de colete, adică buletinele de vot sub formă de cărţi de telefon. Pentru centrele electorale judeţene, unde vin voturile de la comisiile locale, se vor construi incinte de tip săli de sport, ca să încapă camioanele cu dovezile votului.
Mai e o problemă, dar nici aceasta nu rezistă unei analize nepărtinitoare. Nu avem destule televiziuni şi destule tocşoaie pentru milionul nostru de partide. Dar avem internet şi telefoane mobile. Fiecare partid care doreşte îşi face pagină pe Facebook şi gargariseşte acolo. Sunt aplicaţii care permit chiar şi transmisiile video în direct. De ce să urmărim aceleaşi mutre, de la Realitatea, România TV, Antena 3, B1 şi Digi 24 (astea sunt cele cinci posturi de ştiri), când putem să ne facem propriile noastre emisiuni?
Şi uite aşa, toată lumea va avea de lucru, Cum toţi românii se pricep la politică, la sport şi la încă ceva (dar asta nu vă spun aici), ţara va avea un viitor de aur. Chiar nu vor parlamentarii să-i ajute pe români să iasă din rahat adoptând o lege atât de simplă?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s