PICĂTURA DE OTRAVĂ: Victor Ponta se chinuie să iasă onorabil din scenă


Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, într-un interviu pentru site-ul obiectiv.info, că este pregătit să demisioneze din funcţia de premier, după ce Klaus Iohannis va depune jurământul la Cotroceni.

Reclame

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, într-un interviu pentru site-ul obiectiv.info, că este pregătit să demisioneze din funcţia de premier, după ce Klaus Iohannis va depune jurământul la Cotroceni.
Întrebat dacă e pregătit să demisioneze din funcția de premier, Victor Ponta a răspuns astfel: „Sigur că da. Este o decizie pe care o poate lua noul președinte, dl Iohannis. Vă dați seama că o asemenea discuție cu dl Băsescu este total neserioasă, peste două săptămâni pleacă acasă”.
Ponta nu exclude nici varianta în care nu va mai candida, la Congresul PSD din primăvară, la şefia partidului, dacă reformele nu vor înainta în direcţia sugerată de el.
Deja există jurnalişti, precum Ion Cristoiu, care interpretează spusele lui Victor Ponta într-o cheie conspiraţionistă. Vezi Doamne, Ponta e supus unor presiuni teribile să renunţe, care vin pe filiera Comisia Europeană – Germania – DNA. De altfel, Cristoiu defineşte Direcţia Naţională Anticorupţie, una din puţinele instituţii care funcţionează în această ţară, cu cuvintele „Direcţia Penală a SRI”. De fapt, Ion Cristoiu e supărat de când a fost trimis la plimbare de la Realitatea TV, unde nimeni nu i se adresa altfel decât cu MAESTRUL. Maestrul în sus, maestrul în jos, până ce Ion Cristoiu a trecut în barca lui Victor Ponta. E drept că evenimentul s-a petrecut cam la spartul târgului şi manevra nu i-a folosit la nimic lui Ponta. Dar nu-i nimic, Cristoiu merge mai departe şi luptă din greu să spele imaginea favoritului său.
De ce nu este corectă o astfel de interpretare? Pentru că, dacă am lua-o în serios, Ponta e un fel de victimă a unor complotişti mizerabili. Când colo, el şi-a făcut-o cu mâna lui şi mare lucru dacă nu va ajunge în anchetă chiar înaintea lui Băsescu. Sunt destule dovezi care-l implică la greu în împiedicarea votului românilor din străinătate, în 2 şi 26 noiembrie, şi dintr-un astfel de dosar nu se poate ieşi numai cu scuze. Orice acuzaţii i-ar aduce DNA lui Ponta, terenul e pregătit pentru a se spune că aceasta e o pedeapsă venită din afară pentru marele patriot Victor Ponta.
Dar meciul dintre Ponta şi Iohannis a fost unul dintre doi politicieni care susţin, practic, aceleaşi direcţii, atât în plan intern cât şi, mai ales, în plan extern. Unul a fost susţinut de gaşca PSD şi asociaţii, celălalt de gaşca PNL. Bătălia pentru putere e o bătălie pentru ciolan. Dar la masa unde se serveşte ciolanul ăsta, fiecare caută să-i tragă scaunul de sub fund vecinului. Nu e loc pentru toată lumea. Cazul lui Ponta e unul special. El a căzut sub masă pe 16 noiembrie, noaptea, şi când s-a dezmeticit a constatat că nu mai sunt scaune disponibile. Singurul lucru pe care-l mai poate face este să încerce ca atunci când se îndreaptă spre casă să pară că nu merge pe mai multe cărări. Cu ajutorul neprecupeţit al unora ca Ion Cristoiu, s-ar putea să-i iasă. Dar atât!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s