PICĂTURA DE OTRAVĂ: Putin nu a uitat de Deveselu


Vladimir Putin a făcut o trimitere, astăzi, în cadrul discursului său anual privind starea naţiunii, rostit în faţa plenului parlamentului de la Moscova, la mult comentatul scut de apărare antirachetă american. O componentă a acestui scut este instalată la Deveselu, în inima Olteniei.
Putin avertizează că acest sistem este o ameninţare pentru toată lumea şi care doar oferă iluzia invincibilităţii.
În opinia preşedintelui rus, cea mai sensibilă problemă în ceea ce priveşte securitatea internaţională a fost decizia Statelor Unite „de a abandona Tratatul de apărare împotriva rachetelor balistice în 2002”, relatează Moscow Times în ediţia electronică.
Mai mulţi oficiali ruşi de rang înalt au afirmat, în mod repetat, că Rusia este obligată, prin instalarea acestui scut, să-şi reorienteze politica din domeniul rachetelor nucleare, pentru a nu permite crearea unui avantaj pentru Statele Unite. Aceşti oficiali din Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că Rusia are un număr de rachete nucleare care vor lovi baza de la Deveselu, în cazul unui conflict major.
Statele Unite şi România susţin că acest scut nu este îndreptat împotriva Rusiei, ci are menirea de a contracara tiruri de rachete din Iran sau din zone controlate de terorişti.
Şi unii şi alţii pot să spună ce vor. Dar faptele sunt acestea: pe teritoriul României se află o componentă a acestui scut. Care poate fi utilizată de americani cum cred ei de cuviinţă. Fiindcă numai ei au acces la punctul de comandă. Pe rampe pot fi instalate, in caz de tensiuni majore, şi alte tipuri de rachete, ce pot fi lansate în diverse direcţii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s