Zece fapte care vă vor restabili încrederea în umanitate


Un aviator german a riscat condamnarea la moarte atunci când nu a deschis focul asupra unui bombardier american în 1943. În loc de asta, el l-a escortat către o zonă sigură. Cei doi piloţi s-au întâlnit în 1990 şi au devenit cei mai buni prieteni.

Bill Gates a promis să doneze 95 la sută din averea sa pentru acte de caritate. Averea sa curentă este estimată la 81 de miliarde de dolari. El a donat deja 28 de miliarde de dolari din 2007 şi a salvat şase milioane de vieţi prin iniţiative de prevenire a bolilor.

Dorinţa unui băiat în vârstă de 11 ani, suferind de leucemie în fază terminală, a fost de a-i ajuta pe oamenii fără locuinţe. Prea bolnav pentru a o face el însuşi, el i-a inspirat pe alţii să strângă 20.000 de conserve cu hrană şi suma de 60.000 de dolari.

Un investitor milionar din Bahrain umblă prin gunoaie şi selectează materiale reciclabile în fiecare dimineaţă. El a fost odată confundat cu un lucrător de la salubritate şi a fost certat pentru că nu purta uniformă.

Compania MERK oferă gratuit medicamente pentru tratarea infecţiei cu un parazit care duce la orbire. În peste 25 de ani, ei au donat un miliard de tratamente în 35 de ţări care nu şi le pot permite.

Membrii unui cuplu care a fost despărţit cu forţa în timpul regimului stalinist au crezut că s-au pierdut unul de celălalt pentru totdeauna. Ei s-au recăsătorit cu alte persoane, dar când aveau 80 de ani s-au reîntâlnit din întâmplare pe când îşi vizitau oraşul natal în aceeaşi zi.

Un număr de 3000 de motociclişti au oferit protecţie pe o durată de 24 de ore copiilor care au fost abuzaţi. Ei i-au însoţit pe copii la audierile din tribunale şi chiar au dormit alături de ei dacă aceştia erau prea înspăimântaţi.

După accidentul de la centrala nucleară Fukushima, care a dus la topirea unui reactor, în 2011, uzina a devenit un loc prea periculos pentru a se lucra acolo. Peste 200 de pensionari s-au oferit voluntari pentru a lucra în condiţii vitrege, pentru a-i proteja de radiaţii pe muncitorii tineri.

Un bulgar în vârstă de 100 de ani merge cu autobuzul sau pe jos în jur de 24 de kilometri zilnic pentru a cerşi. El trăieşte cu 100 de dolari şi tot ce este în plus donează orfelinatelor şi bisericilor.

James Harrison are o grupă rară de sânge. El a donat sânge la fiecare trei săptămâni din 1954 încoace. Sângele său a salvat peste 2,4 milioane de bebeluşi care, altfel, ar fi murit de maladia Rhesus.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s