PICĂTURA DE OTRAVĂ: Aceste alegeri au fost o mascaradă


Părintele Mihai-Andrei Aldea le-a explicat studenţilor, într-o conferinţă pe care a susţinut-o pe 27 noiembrie la Casa de Cultură Preoteasa, care sunt motivele pentru care nu a votat la alegerile prezidenţiale. Vă prezentăm o transcriere a spuselor sale şi vă întrebăm dacă sunteţi de acord cu raţionamentul pe care-l face părintele Aldea. Dacă părintele are dreptate, avem un sistem politic bolnav şi, indiferent cine câştigă în alegeri, noi suntem cei care pierdem.
„Nu am votat cu niciun politician în aceste alegeri. Din punctul meu de vedere nu am avut cu cine şi de ce să votez. Aceste alegeri au fost o mascaradă pentru că sunt numai oamenii sistemului.
Spunea de curând un politician care a luat parte la multe campanii electorale că, în mod obişnuit, sumele care se implică într-o campanie electorală sunt de 10 dolari pe votul obţinut. Faceţi socoteala! Pentru a te vota cinci milioane de oameni, câţi bani trebuie să bagi în campania electorală. Vă spun din informaţiile directe pe care le am că o campanie electorală prezidenţială în România, ca să fie la un nivel auditiv decent, necesită cel puţin 10 milioane de dolari. Şi vă întreb de unde îi obţii?
Vă daţi seama că din meditaţii poate că reuşeşti să faci şase case, din meditaţii poate că reuşeşti să-ţi faci nişte firme prin nevastă, cum a avut unul sau altul dintre candidaţi, că fiecare dintre ei a avut un noroc extraordinar să-şi facă nişte afaceri foarte frumoase. Dar niciunul dintre ei nu dispune în mod evident de 10 milioane de dolari pe care să-i cheltuie pentru o campanie electorală. E clar că sunt nişte finanţatori din spate. Câtă vreme există o asemenea practică şi câtă vreme cei pe care trebuie să-i votezi sunt oameni care se bazează pe asemenea finanţări , n-am cum să-i votez. Pentru că, de fapt, eu nu-i votez pe ei, eu îi votez pe finanţatori. Dar pe finanţatori nu-i cunosc, deci nu am cum să-i votez. A, să iasă ei şi să zică, noi suntem finanţaţi de X, Y, Z, care au dat această sumă, şi noi, pentru că ei ne-au finanţat, îi vom mângâia pe cap. Bine, bănuiesc că nu ajunge, cred că trebuie mai mult. În momentul în care cineva îţi dă milioane de dolari trebuie să-i dai ceva înapoi. Şi atunci cum mai eşti tu liber şi cum mai eşti reprezentantul celor care te-au votat?”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s