PICĂTURA DE OTRAVĂ: Victor Ponta, foarte aproape de ziua când nu va mai fi premier!


Sper că nu v-a scăpat ştirea cu demisia lui Victor Ponta din funcţia de prim-ministru. Liderul PSD a declarat, vineri, într-un interviu pentru DC News, că este gata să demisioneze şi chiar ar fi normal să o facă, dar numai cu respectarea anumitor condiţii. Preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să garanteze public că vă numi un nou premier tot din cadrul coaliţiei PSD-UNPR-PC-PLR.
Răspunsul lui Klaus Iohannis a fost prompt şi a venit prin intermediul unei postări pe Facebook. Iohannis este revoltat că, deşi au trecut două săptămâni de la turul al doilea al alegerilor prezidenţialelor, vinovaţii pentru faptul că românii din străinătate au fost împiedicaţi să-şi exercite dreptul la vot sunt încă în funcţii. În aceeaşi postare, Klaus Iohannis îşi exprimă speranţa că Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei îi va audia cât mai rapid pe suspecţi şi dosarul va fi trimis în instanţă. Iohannis nu a pomenit niciun nume, dar este evident că în afacerea voturilor din Diaspora este băgat până în gât premierul Victor Ponta şi miniştrii de Externe Titus Corlăţean şi Teodor Meleşcanu.
Aşa că Victor Ponta nu este în situaţia de a negocia ceva cu Klaus Iohannis. Ci în situaţia în care, în curând, va fi obligat să demisioneze de la Palatul Victoria, după începerea urmării penale. Viitorul premier va fi desemnat după negocieri politice, în funcţie de majoritatea ce se va configura în momentul respectiv.
Cam astea sunt regulile jocului, pe care chiar şi arogantul Victor Ponta va fi obligat să le respecte.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s