PICĂTURA DE OTRAVĂ – Bucurie mare: pesediştii îşi spală rufele în public


Nebunie totală în PSD. Ieri au fost excluşi Geoană, Vanghelie şi Şova. Astăzi a demisionat mogulul de la România TV, Sebastian Ghiţă. Vanghelie şi Geoană au fost excluşi, oficial, pentru că au fluierat în biserică. Dar neoficial se spune că ar fi complotat împotriva lui Victor Ponta. Geoană ar fi vrut, chiar, prin manevre combinatorii, să ajungă prim-ministru într-un guvern de unitate naţională PSD-PNL. Varianta asta este cam nebunească şi lipsită de logică, chiar dacă a fost lansată de singurul maestru al presei româneşti, Ion Cristoiu. Maestrul şi-a schimbat orientarea de când cu scandalul de la Realitatea TV, pe care a acuzat-o de atitudine părtinitoare în campania electorală. Acum, Cristoiu îi cântă în strună lui Ponta. Chiar dacă Iohannis a explicat de mai multe ori, ultima dată chiar azi, la Chişinău, că schimbarea Guvernului se poate face doar prin modificarea majorităţii parlamentare, în sensul că sateliţii PSD pot să treacă în tabăra PNL, şi că lucrul acesta s-ar putea petrece la anul, Cristoiu ştie el mai bine.
Nu a fost niciun complot şi nicio tentativă de lovitură de palat. Ponta nu suportă, pur şi simplu, să fie contrazis în partid. Se teme de orice concurenţă. Intuieşte că are o poziţie fragilă în PSD, după înfrângerea jenantă de la alegerile prezidenţiale, şi caută să înăbuşe în faşă orice rebeliune. Dar, ca regulă, de ce ţi-e frică nu scapi. Marea problemă a lui Victor Ponta, cu care se va confrunta în curând, e că va fi anchetat penal pentru că a împiedicat în mod deliberat românii din diaspora să-şi exprime opţiunile de vot. A refuzat să mărească numărul secţiilor de votare, deşi legea îi permitea şi ambasadorii i-au cerut-o. Deşi a candidat, a păstrat şi funcţia de premier. A fost şi jucător şi arbitru. Dar a fluierat necinstit. Că doar nu era să fluiere împotriva lui. Ziua decontului pentru Victor Ponta se apropie. Iar un ministru urmărit penal este obligat să demisioneze. Cu atât mai mult un prim-ministru!
Cât despre nemulţumirile lui Geoană, Vanghelie şi Ghiţă, lucrurile stau în felul următor. Când au descoperit primii doi că Ponta este un om de nimic, fără caracter, capabil de orice combinaţii, numai să rămână în scaun? Când au realizat că Ponta duce PSD într-o fundătură şi că acesta a avut o strategie electorală dezastruoasă? Nu cumva de-abia după ce au fost excluşi? Cam târziu. Dacă nu erau excluşi, poate că nu auzeam nimic din cele spuse de ei de ieri seara şi până astăzi.
Când şi-a dat seama Ghiţă cu nu se mai poate cu comunistul Iliescu în fruntea mesei? Când a înţeles că marii corupţi ai PSD trag partidul în jos? Când s-a dumirit că lozinca SĂRAC ŞI CINSTIT nu i se potriveşte? Ghiţă face un joc. Se dă puţin înapoi şi plănuieşte să revină în forţă la Congresul din primăvara viitoare. Numai că nu întotdeauna planurile de acasă se potrivesc cu cele din târg.

Tomiţă Stoicuţ

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s