PICĂTURA DE OTRAVĂ: UDMR pleacă, PSD râmâne, Iohannis gafează


UDMR a anunţat că va ieşi de la guvernare. Kelemen Hunor a spus că formaţiunea ţine seama, astfel, de semnalul primit de la electoratul maghiar care a votat, în 16 noiembrie, într-o proporţie covârşitoare, cu Klaus Iohannis.
Ieşirea UDMR din Guvernul Ponta nu pune în pericol majoritatea parlamentară, dar reprezintă, totuşi, un semnal. Acum, Ponta va trebui să vină în faţa Parlamentului cu un cabinet remaniat, din care va face parte şi Partidul Liberal Reformator, condus de Călin Popescu Tăriceanu. Doar că aceşti liberali reformatori pot să facă şi drumul înapoi, către PNL, în funcţie de negocierile ce vor avea loc şi de interese. Ceva asemănător s-ar putea petrece şi cu conservatorii, care nu dau semne că ar mai sta drepţi în faţa ordinelor primite de la Dan Voiculescu.
Klaus Iohannis are o primă problemă mare cu electoratul care l-a trimis la Cotroceni. Se spune că Iohannis l-ar fi ales pe Dan Mihalache, un apropiat al lui Adrian Năstase, pentru un post de consilier. ŞI nu orice consilier, ci tocmai acela care se va ocupa de relaţia cu Diaspora românească. Adică Iohannis numeşte un personaj dubios şi unsuros care să gestioneze relaţia cu acei români umiliţi de Ponta, care au însemnat atât de mult la 16 noiembrie. Nu e timpul pierdut ca această propunere să nu se transforme în realitate, dacă presiunea publică va fi suficient de mare.
Victor Ponta şi-a impus punctul de vedere la Comitetul Executiv al PSD. Congresul va avea loc în martie şi partidul va rămâne la guvernare. Niciun lider nu a fost dat afară din partid. Ponta pare a deţine controlul, dar prezenţa sa în fruntea PSD şi în fruntea Guvernului nu face decât să prelungească agonia acestei guvernări. Ceea ce, poate, e chiar mai bine decât venirea liberalilor la guvernare. PNL trebuie să aibă răbdare şi să se consolideze, înainte de a emite pretenţii de a ajunge la Palatul Victoria.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s