PICĂTURA DE OTRAVĂ: Iohannis vrea să-i aducă pe liberali la guvernare fără alegeri


Klaus Iohannis, preşedintele ales la 16 noiembrie, pare, acum, ceva mai nerăbdător decât înaintea alegerilor să preia întreaga putere, nu numai fotoliul de la Cotroceni. Într-un interviu acordat agenţiei Reuters, Iohannis explică şi cum se vor petrece lucrurile pentru ca PNL să ajungă la guvernare. În opinia sa, mai mulţi parlamentari care susţin actuala coaliţie de guvernare se vor alătura taberei învingătoare în alegerile prezidenţiale în următoarele săptămâni.
”Toată lumea vrea să fie în tabăra învingătorilor. Deci, este posibil ca în viitoare săptămâni sau luni vom aveam schimbări în Parlament”, a spus în interviul acord Reuters preşedintele PNL.
El a adăugat că datorită acestor mişcări din Parlament este posibil ca în 2015 PNL să aibă majoritatea în Parlament, ceeea ce îi va conferi puterea de a schimba guvernul Ponta.
Primii care ar putea să schimbe macazul ar putea fi cei de la UDMR, obişnuiţi să facă astfel de manevre. La ora actuală, coaliţia guvernamentală se bazează pe o majoritate de 65 la sută în Parlament. Fără UDMR, s-ar ajunge la aproximativ 59 la sută. Pentru constituirea unei noi majorităţi ar mai fi nevoie de PC, de UNPR şi de PPDD. Nu e imposibil, fiindcă în politica românească multe s-au văzut. Problema este doar dacă aceasta este o soluţie curată, o soluţie pe care românii care l-au votat pe Klaus Iohannis o vor putea digera. Facem o majoritate din traseişti? Şi la ce ne putem aştepta de la o astfel de majoritate, fără un proces de asanare a clasei politice? Nu este mult mai logic ca schimbarea puterii de la Palatul Victoria să se facă prin alegeri, anticipate sau la termen? Altfel ce deosebire este între înţelegerile pe care le-a semnat Ponta cu Daniel Constantin, Gabriel Oprea, Kelemen Hunor şi Dan Diaconescu şi combinaţiile pe care le vor face cei de la PNL cu aceiaşi politicieni? E limpede că liderii liberali fac presiuni asupra lui Klaus Iohanis pentru a apuca mai repede ciolanul, dar asta nu înseamnă că noul preşedinte, ajuns în fruntea ţării pe un mare val de simpatie populară, trebuie să le şi facă pe plac.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s