PICĂTURA DE OTRAVĂ: Români, fiţi cu ochii pe ei!


Sub presiunea străzii şi la îndemnul ferm al preşedintelui ales Klaus Iohannis, deputaţii se pregătesc să trântească, mâine, ruşinosul proiect de lege al amnistiei şi graţierii. Proiectul a stat la sertar multe luni şi soarta lui era incertă. Membrii coaliţiei guvernamentale nu au vrut să-l respingă prin vot, înainte de alegerile prezidenţiale, sperând, evident, într-o victorie a lui Pinocchio, protectorul corupţilor. Cu Ponta la Cotroceni, instalat acolo pe un val popular, cum visau ei, cu guvernul şi Parlamentul în mîinile lor şi cu o populaţie anesteziată de cadouri din bani publici, ar mai fi urmat doar câteva manevre pentru ca sărbătorile să-i găsească pe toţi corupţii la casele lor: intimidarea Justiţiei prin preluarea controlului asupra DNA şi salvarea celor aflaţi dincolo de gratii prin legea amnistiei şi graţierii.
Iată că românii le-au tras o palmă pe cinste acestor politicieni imorali şi fără Dumnezeu. Au ales un preşedinte de ţară care nu face parte din nicio gaşcă şi au impus pe ordinea de zi a ţării câteva subiecte fierbinţi. Românii vor picarea legii de care am pomenit, anchetarea şi pedepsirea celor vinovaţi de împiedicarea votului în străinătate şi introducerea cât mai rapidă a votului prin corespondenţă şi a votului electronic pentru a nu se mai repeta ruşinea şi umilinţa de duminică.
Deocamdată, pesediştii îşi ling rănile şi par cuminţi. Dar presiunea străzii trebuie menţinută. Cu politicienii români ne-am fript de nenumărate ori. Şi, în plus, Klaus Iohannis trebuie să simtă că pe acest drum, de combatere a corupţiei şi limitare a privilegiilor clasei politice, îi are pe români de partea sa.
Pe lângă legea amnistiei şi graţierii, parlamentarii trebuie să încuviinţeze întotdeauna, fără dezbateri savante şi fără tertipuri avocăţeşti, începerea urmării penale a deputaţilor şi senatorilor cu probleme în Justiţie. Prezumţia de vinovăţie există în cazul tuturor, dar parlamentarii trebuie anchetaţi ca orice cetăţeni şi Justiţia trebuie lăsată să-şi urmeze cursul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s