PICĂTURA DE OTRAVĂ: Decât să fiu mârlan, mai bine pierd!


Nu cu multe zile în urmă, Klaus Iohannis a spus aceste vorbe memorabile: “Decât să fiu mârlan, mai bine pierd!” Există, în aceste câteva cuvinte, o întreagă concepţie de viaţă. Este tocmai ceea ce le-a lipsit cu desăvârşire adversarilor săi. Mai mult decât România lucrului bine făcut, Klaus Iohannis ne-a propus o Românie a bunului simţ, a normalităţii. Să recunoaştem că, după băile reciproce de noroi din lunga perioadă a confruntărilor preşedintelui Traian Băsescu cu premierii Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta, ne era dor de o lume a respectului şi a civilizaţiei.
În toată campania electorală, pesediştii şi slugile lor din presă au lansat împotriva lui Klaus Iohannis cele mai abjecte acuzaţii. L-au acuzat de trafic de copii, au susţinut că este responsabil de o grămadă de retrocedări ilegale, că are prea multe case, că nu are copii, că este teleghidat de Angela Merkel, că este continuatorul naziştilor, că este înconjurat de figure sinistre din PDL, că este omul lui Traian Băsescu, că este aliat cu extremiştii maghiari. Nimic nu le-a scăpat vigilenţilor din PSD. Numai că acest tip de propagandă rudimentară, specific Securităţii ceauşiste, nu a făcut decât să-i îndârjească şi mai mult pe români.
La toate cele enumerate trebuie să adăugăm frica animalică a adepţilor lui Ponta de votul românilor din străinătate şi subevaluarea impactului reţelelor sociale. Numai că umilinţele la care au fost supuşi compatrioţii noştri din diaspora care au vrut să voteze au devenit foarte repede o problemă cunoscută de toţi românii. Fotografii şi filmuleţe sugestive au circulat pe Facebook. Ele i-au convins pe români că echipa lui Ponta se teme. Şi cum de ceea ce te temi nu scapi…
Pagina de Facebook a lui Iohannis a depăşit-o pe cea a lui Ponta ca număr de like-uri şi a devenit, împreună cu alte pagini foarte active, o platformă de susţine a candidatului ACL şi de demolare a candidatului socialist, văzut ca un individ nu numai mincinos, dar şi cu un caracter abject, un individ orgolios, prost crescut, un protector al corupţilor şi un infatuat fără pereche.
Oricum ar da-o la întors Victor Ponta, votul din 16 noiembrie a fost poate în mai mare măsură un vot împotriva sa decât un vot în favoarea lui Iohannis. Dacă 55 la sută dintre români îţi spun că s-au săturat de tine şi de stilul tău de a face politică, cel mai raţional lucru ar fi să-ţi iei jucăriile de la Palatul Victoria şi să te duci acasă. Iar dacă nu înţelegi asta din prima, s-ar putea să fi scos din Palatul Victoria pe uşa din dos.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s