PICĂTURA DE OTRAVĂ: Să mergem la vot şi să le încurcăm planurile!


Duminică este programat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. O dată la cinci ani suntem chemaţi să ne alegem preşedintele. La primul tur, când am avut 14 candidaţi, s-a înregistrat o prezenţă la urne cu puţin peste 50 la sută. Tradiţia spune că la confruntarea decisivă vin să voteze mai mulţi români.
Pe 16 noiembrie va trebui să punem ştampila pe Victor Ponta sau pe Klaus Iohannis. Victor Ponta este şeful Guvernului şi preşedintele PSD. Toate sondajele de opinie îl prezintă ca favorit, cu câteva procente în faţa lui Iohannis. Primar al municipiului Sibiu, Klaus Iohannis conduce PNL, un partid rezultat din fuziunea liberalilor cu PDL. Ponta este susţinut, la nivel european, de socialişti (al doilea grup ca mărime din Parlamentul European), iar Iohannis de populari (grupul cel mai numeros). Ca să vedeţi că diferenţele dintre Ponta şi Iohannis pe problemele principale nu sunt atât de mari, vă mai spunem şi că popularii şi socialiştii colaborează la nivelul Parlamentului European, dar şi în unele ţări de primă importanţă, cum ar fi Germania, unde la conducere se află o coaliţie formată din creştini democraţi şi social-democraţi.
Iohannis şi Ponta s-au aflat de două ori faţă în faţă în această săptămână, la dezbateri organizare de posturile de televiziune Realitatea şi B1. Concluzia majorităţii analiştilor este că dezbaterile s-au încheiat la egalitate, cu un plus pentru Ponta la prima, şi unul pentru Iohannis la cea de-a doua.
Acestea fiind spuse, vă invităm să vă exprimaţi opinia. Nu-i lăsaţi pe alţii să decidă în locul dumneavoastră. Nu priviţi alegerile ca pe un spectacol. Avem ocazia să intrăm în teren şi să ducem şi noi România într-o parte sau în alta. Nu are rost să ne tânguim ca babele pe la porţi şi, în acelaşi timp, să nu găsim câteva minute pentru a merge la secţia de vot şi a pune o ştampilă pe favoritul nostru. Dacă mergem la urne, se poate întâmpla ca alesul nostru să câştige sau să piardă. Dacă stăm acasă, numai noi vom avea de pierdut. Alegeţi România!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s