PICĂTURA DE OTRAVĂ: Iohannis şi Ponta – două feţe ale aceleiaşi monede


Ne aşteaptă încă o săptămână urâtă şi… gata. Vine ziua alegerilor, votăm şi ne vedem de treabă. Miza alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie nu este chiar atât de mare pe cum o prezintă cei doi candidaţi şi echipele lor. Nu există deosebiri substanţiale de program între Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Amândoi sunt, cel puţin la nivel declarativ, politicieni proocidentali şi proatlantici, favorabili consolidării economiei capitaliste, care încurajează oamenii de afaceri români şi care promit că independenţa justiţiei va fi respectată. Sună bine, nu-i aşa?
Diferenţele ţin mai mult de calităţile şi de defectele celor două personaje aflate în luptă, dar şi de taberele care-i sprijină. Nu mi s-ar părea corect să vă ofer eu sugestii încotro să vă îndreptaţi votul, dar sunt convins că pe 16 noiembrie 2014 vom avea o alegere sentimentală şi nu una raţională. Ăsta e poporul român şi aşa se va întâmpla şi de această dată. Mai nimeni nu e interesat de o dezbatere faţă în faţă Ponta-Iohannis pentru a înţelege mai bine programele şi intenţiile lor. Ci doar pentru spectacol şi pentru loviturile sub centură pe care, eventual, şi le vor aplica. Deocamdată, însă, cei care vor să asiste la meciul de box Ponta-Iohannis mai au de aşteptat. Nu se ştie dacă va avea loc, unde şi câte reprize va avea lupta. Nu se ştie cine va fi arbitrul de ring. Nu se ştie nici măcar dacă Iohannis şi Ponta vor cu adevărat să iasă la bătaie.
Nici Iohannis, nici Ponta nu au de gând să respecte rezultatele referendumului popular din 2009. Cel cu 300 de parlamentari şi legislativ monocameral. Ce dacă a vrut poporul? Ştiu ei mai bine cum stă treaba. Şi Ponta, şi Iohannis s-au bucurat la gândul că preşedintele Traian Băsescu va fi demis prin referendum în 2012. Şi unul, şi celălalt, au în spate partide cu politicieni implicaţi în mega-dosare de corupţie. Şi unul, şi celălalt şi-au dat mâna pentru a-l înlătura pe Crin Antonescu din bătălia pentru Cotroceni

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s