PICĂTURA DE OTRAVĂ: Victor Ponta o ia, din grabă, pe arătură


Decizia lui Klaus Iohannis de a nu negocia cu niciunul din candidaţii la alegerile prezidenţiale eliminaţi din joc în turul întâi este corectă. Pe toată durata campaniei electorale el a fost acuzat de propaganda pesedistă că este omul lui Băsescu. Că nu va face nimic altceva, dacă va ajunge la Cotroceni, decât să continue politica lui Băsescu. Că va tăia pensii şi salarii, cum a făcut şi Băsescu. Că va menţine tensiunile din societatea românească şamd.
Păi dacă Iohannis ar fi avut o cât de mică negociere cu Elena Udrea sau cu Monica Macovei, armata lui Ponta şi jurnaliştii arondaţi acestuia de la Romania TV şi Antena 3 s-ar fi dezlănţuit. La urma urmei, e greu de crezut că electoratul celor două doamne (care înseamnă cam 10 la sută) ar putea să voteze cu Victor Ponta la 16 noiembrie.
Mai speriat decât Klaus Iohannis pare a fi, însă, Victor Ponta. Premierul, sfătuit prost de consilierii săi, s-a aliat repede de tot, nu cumva să piardă trenul, cu Corneliu Vadim Tudor, cu Călin Popescu Tăriceanu şi cu Teodor Meleşcanu. Vine tare din urmă şi Dan Diaconescu. Aşa s-a ajuns la situaţia bizară în care candidatul socialist este susţinut de ţiganii lui Cioabă, de ungurii lui Kelemen Hunor, de liberalii reformatori (?), de aşa-zişii naţionalişti din jurul lui Vadim şi de nostalgicii lui Ceauşescu care înghit orice le bagă pe gât Dan Senzaţionescu. Un amestec ciudat, care miroase cam urât. În primul rând, că mulţi din gaşca asta nu prea se înghit unii pe alţii. Şi apoi, afişarea ostentativă a liderilor lor cu Victor Ponta s-ar putea, mai degrabă, să-i determine ca, în ziua votului, să le dea un bobârnac celor care-i îndeamnă într-un anume fel, numai pentru a obţine beneficii personale. Iohannis nu dă nimic, pentru că nici nu are de unde. Ponta dă de toate, dar tocmai această dărnicie bate la ochi.
Şi încă o chestie petrecută astăzi. Iohannis a respins clar varianta unor dezbateri televizate cu Victor Ponta la sediile a patru televiziuni de ştiri. El a propus, în schimb, o dezbatere la Timişoara, la sediul Universităţii de Vest, unde toată mass-media să aibă acces egal. Dar cum Victor Ponta are o mică problemă cu mediul universitar, din cauza lucrării de doctorat, copiată într-o proporţie jenantă, şi cu oraşul Timişoara în sine, unde, în decembrie 1989, a început protestul împotriva nomenclaturii comuniste, reciclată apoi în FSN, strămoşul PSD, mişcarea lui Iohannis înseamnă punct lovit, punct ochit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s