PICĂTURA DE OTRAVĂ: Dezbaterea care nu va exista!


În perioada dinaintea primului tur de scrutin nu a existat o dezbatere electorală între principalii candidaţi la alegerile prezidenţiale. Institutul de Politici Publice şi unele televiziuni au încercat ceva, dar Victor Ponta s-a ţinut de cuvânt. El a spus cu ceva vreme în urmă că va urmări dezbaterile dinaintea primului tur din fotoliul de acasă, cu coca-cola şi pocorn. Nu s-a întâmplat aşa, pentru că liderul PSD nu a stat acasă, ci a fost prezent în fiecare seară la televiziunile prietenilor săi, unde nu a făcut economie de muniţie împotriva adversarilor.
Când IPP a propus o dezbatere cu participarea primilor şapte candidaţi, Victor Ponta a spus că nu e democratic, că toţi cei 14 sunt egali şi au dreptul să vină la o dezbatere. IPP a acceptat şi a trimis invitaţii tuturor candidaţilor. Numai că lucrurile erau aranjate. Dan Diaconescu şi Corneliu Vadim Tudor nu au răspuns nimic şi dezbaterea a fost anulată.
Nu s-a terminat bine turul întâi şi Victor Ponta şi-a arătat disponibilitatea pentru dezbateri. Dar în condiţiile dictate de el. Pe teme fixate dinainte. Lui Klaus Iohannis, în această variantă, nu i-ar mai rămâne decât să spună DA. Victor Ponta nu este, însă, în situaţia în care să dicteze. Dezbaterile trebuie să rezulte în urma unor negocieri între echipele candidaţilor. Unde trebuie să se pună la punct totul: formatul, durata, locaţia, temele, moderatorii.
În realitate, este evident că o astfel de dezbatere nu este dorită şi este foarte puţin probabil să se realizeze. Ponta, care este un vorbitor mai bun, forţează nota pentru că ştie are nevoie să puncteze într-o întâlnire directă cu Iohannis ca să fie sigur de victorie pe 16 noiembrie. Iohannis preferă să atace fără a fi faţă în faţă cu Ponta, călcâiul lui Achile fiind tocmai aroganţa şi siguranţa de sine a premierului.
Dacă o dezbatere directă nu va exista şi dacă vom avea până la capăt o campanie atipică, măcar o poză să facă împreună cei doi. Pentru ca istoria să consemneze că, la 16 noiembrie 2014, în ţara aceea de basm numită România, s-au luptat pentru cea mai importantă funcţie în stat Victor Ponta şi Klaus Iohannis, doi lei de carton.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s