PICĂTURA DE OTRAVĂ: Victor Ponta câştigă lejer primur tur al alegerilor prezidenţiale


Rezultatele indicate de exit-poll-uri, la ora 15, sunt în limitele sondajelor de opinie. Toate l-au dat învingător pe Victor Ponta. Diferenţa dintre candidatul socialist şi Klaus Iohannis este de şapte până la zece procente. Este posibil ca această diferenţă să mai scadă puţin. Estimarea noastră este că Victor Ponta va obţine în jur de 38 la sută din voturile exprimate, iar Klaus Iohannis, candidatul ACL, va avea în jur de 31 la sută.
Mai există o curiozitate. Cine va fi pe poziţia a treia. Aici se bat, cu şanse aproximativ egale, trei candidaţi: Călin Popescu Tăriceanu, susţinut discret de PSD, Monica Macovei (candidat independent) şi Elena Udrea, preferata lui Traian Băsescu. Încercăm şi aici un pronostic. Înclin să cred că pe podium va ajunge Călin Popescu Tăriceanu. Din simplul motiv că situarea sa pe locul trei este vitală pentru victoria lui Ponta la 16 noiembrie.
Prezenţa la vot va fi mai mică decât în 2009, tendinţă normală pentru halul în care a ajuns clasa noastră politică.
Dacă traducem voturile acordate lui Ponta într-o limbă care nu-i convine, rezultă că adevărata sa popularitate este de sub 20 la sută din totalul electoratului (38 la sută din 50 la sută). La Iohannis nici nu mă mai obosesc să fac un calcul.
Teodor Meleşcanu, Dan Diaconescu, Gheorghe Funar,. Vadim Tudor – candidaţi care au participat ca să se afle în treabă. Oare ce i-a mânat pe ei în luptă?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s