PICĂTURA DE OTRAVĂ: Daţi o fugă până la secţia de vot! Chiar merită!


Până la ora 13, prezenţa la urne seamănă ca două picături de apă cu cea din anul 2009, de la precedentele alegeri prezidenţiale. Un strop mai mică, dar practic stăm la fel. Şi asta pe fondul unei zile frumoase, cu o temperatură acceptabilă şi cu mult Soare. La ora 17 se întunecă. Oamenii intră în casă şi slabe speranţe să-i mai scoată cineva de acolo.
O prezenţă modestă îi încurajează pe candidaţii cu structuri puternice în teritoriu, capabili să-şi aducă simpatizanţii la secţiile de vot. Cel mai puternic aparat este al PSD, partidul cu cel mai mare număr de membri. El este urmat de ACL; alianţa dintre PDL şi PNL.
Oamenii nu se îngrămădesc să voteze şi pentru că sondajele dau doi calificaţi siguri în turul al doilea. Adică, există sentimentul că şi dacă votezi, şi dacă nu o faci, tot Victor Ponta şi Klaus Iohannis merg mai departe. Şi atunci, de ce să ne batem capul de două ori? Nu e suficient să o facem o singură dată, pe 16 noiembrie? Răspunsul e fără echivoc: scorurile obţinute de Ponta şi Iohannis în turul întâi e foarte important pentru înfruntarea din 16 noiembrie. Pentru ca jocurile să nu pară făcute şi atunci şi electoratul să vină la vot, e vital ca Ponta să obţină sub 40 la sută din voturi, iar Iohannis – peste 30 la sută. Altfel, suporterii celui clasat pe locul al doilea se vor demobiliza şi vor avea sentimentul inutilităţii. Şi parcă ar fi păcat ca Ponta să nu fie ţinut în şah încă două săptămâni!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s