Agenţiile de presă ocidentale prezic victoria lui Ponta în alegeri


Agenția americană de știri Bloomberg se alătură mesajelor Reuters și AFP referitoare la victoria previzibilă a lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale.
Publicațiile internaționale consideră că premierul va face, duminică, un prim pas către scaunul de la Cotroceni, întrucât are un avans semnificativ în sondaje în fața celorlați candidați.
„Prim-ministrul român Victor Ponta urmează să facă primul pas către Președinție. (…) Conform sondajelor, social-democratul Ponta, 42, are un avantaj chiar și de 13 procente în fața liderului Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis, intrând în prima etapă a votului prezidențial de pe 2 noiembrie”, notează, într-un artiol de vineri, Bloomberg.
Mesajul este reluat și de agențiile AFP și Reuters. Acestea notează că „românii îl vor muta pe premierul Victor Ponta în funcția prezidențială în cadrul alegerilor care încep duminică”, adăugând că el este „sprijinit de un partid care funcționează foarte bine” și conduce în sondajele de opinie.
„Ponta va obține cel mai probabil 43% din voturi, comparativ cu 30% pentru Iohannis, arată un sondaj din 23 octombrie, realizat de companie IRES”, scrie agenția de presă Bloomberg.
În plus, jurnaliștii de la Bloomberg consideră că popularitatea lui Ponta provine din inițiativele care vizează creșterea pensiilor și a salariior.
„Acesta poate arăta și către o performanță economică ce are ca vârfuri o creștere record a PIB-ului în trimestrul patru din 2013. (…) Leul s-a întărit cu 2,6% din momentul în care coaliția a câștigat alegerile parlamentare din decembrie 2012″, transmite Bloomberg.
Totodată, Diana Pasquale, economist al Morgan Stanley din Longra, consideră că o victorie pentru Victor Ponta ar asigura o continuitate a politicilor economice.
Potrivit Reuters, românii își declară susținerea față de actualul prim-ministru pentru că a combătut „politicile de austeritate introduse de fostul premier Emil Boc, un aliat apropiat al lui Traian Băsescu”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s