PICĂTURA DE OTRAVĂ: România, ţara agenţilor secreţi!


Văd că sunt destui cei care bat monedă pe ideea că agenţii serviciilor secrete nu pot fi deconspiraţi cu niciun chip, indiferent în ce structuri civile ar fi infiltraţi. La ce mai avem servicii secrete şi agenţi, zic aceştia, dacă într-o bună zi ei pot fi daţi în vileag? S-a întâmplat o dată după căderea regimului Ceauşescu, dar nu putem să ne jucăm mereu cu focul!
Dar unde ajungem cu acest raţionament? Păi dacă agenţii acoperiţi nu pot fi deconspiraţi decât după 30 de ani, înseamnă că bravele noastre servicii pot infiltra orice medii, fără a se teme de vreo consecinţă. Degeaba facem legi şi limităm accesul lor prin Constituţie. Ce dacă e interzis să existe ofiţeri de informaţii acoperiţi în Parlament, în magistratură şi în Guvern, din moment ce acest lucru nu poate fi verificat? Cum putem verifica dacă un serviciu de informaţii îşi bagă oamenii undeva unde nu are voie? În niciun fel!
Poate că asta a reuşit să demonstreze şi cazul Turcescu. Pe baza unor documente de doi lei, Robert Turcescu a susţinut că a fost ofiţer acoperit. Şi că va spune mai multe în faţa organelor de anchetă. Dar nimeni nu l-a anchetat. Iar documente nu există. Pentru că doar nu vă închipuiţi că un agent secret are legitimaţie pe care să scrie aşa ceva sau un ştat de plată pe care semnează pentru primirea banilor. Turcescu nu a fost agent, dar a demonstrat că, în circumstanţele actuale din România, niciun astfel de personaj nu poate fi deconspirat.
Să luăm şi cazul candidatului independent Teodor Meleşcanu. El spune că nu a lucrat niciodată pentru serviciile secrete. Nici pe vremea lui Ceauşescu, nici după. Iar dovada ar reprezenta-o faptul că, în mai multe rânduri, a fost verificat de CNSAS şi a primit adeverinţă de necolaborator. Numai că experţii de la CNSAS stabilesc doar dacă cineva a fost cadru sau colaborator al fostei Securităţi şi a efectuat acte de poliţie politică. Nimic altceva. Deci ce am aflat de la CNSAS despre Teodor Meleşcanu? Că nu a făcut poliţie politică. Nici mai mai mult, nici mai puţin. Ceea ce nu are nicio legătură cu o eventuală prestaţie a lui Meleşcanu pentru DIE, serviciul de spionaj românesc de pe vremea lui Ceauşescu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s