Lideri PSD, implicaţi într-o mega-escrocherie cu retrocedări de păduri


Încă un mega-scandal de corupţie iese la lumină! De data aceasta este vorba de afaceri cu retrocedări ilegale de terenuri forestiere şi agricole. Procurorii DNA anchetează retrocedarea ilegală a aproximativ 90.000 de hectare de păduri şi 100 de hectare de terenuri agricole. Ca să vă daţi seama de dimensiunea acestei grozăvii, trebuie să ştiţi că valoarea medie a unui hectar de pădure este de 10.000 de euro. Aşa că toată afacerea ajunge la frumoasa suma de aproape un miliard de euro.
Sigur că acesta este doar vârful aisbergului. Defrişările masive şi distrugerea pădurilor de dragul unor câştiguri deloc mici s-au făcut cu complicitatea tuturor celor care s-au aflat la guvernare din 1990 încoace. Ca şi în alte astfel de afaceri, colaborările transpartinice au funcţionat ireproşabil şi nu s-au împiedicat în niciun fel de ideologii. Şi cu atât mai puţin de interesul naţional.
Printre numele sonore audiate la DNA Braşov, în calitate de suspecţi, se numărăr senatorul PSD Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, şi deputatul PSD Ioan Adam, avocat şi fost magistrat. În acest dosar, trei judecători, printre care şi soţia lui Ioan Adam, sunt acuzaţi de retrocedări ilegale. Consiliul Superior al Magistraturii şi-a dat deja acordul pentru arestarea preventivă a celor trei judecători.
Nu este lipsit de interes să precizăm şi că Viorel Hrebenciuc a fost adus de jandarmi la audierile de la Braşov.
Procurorii DNA fac miercuri percheziţii în Braşov, Bacău, Covasna şi Bucureşti, la cinci instituţii, printre care şi tribunalele Braşov şi Covasna, fiind vizaţi deputatul Ion Adam şi trei judecători şi doi avocaţi, într-un dosar privind retrocedări ilegale de păduri şi terenuri agricole. Deputatul Ioan Adam a fost, potrivit cv-ului, judecător la Judecătoria Brașov, intre 1983- 1995.
Cercetările în această cauză se fac pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie ce au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier şi 100 de hectare de teren agricol, potrivit unui comunicat al DNA.
Anchetatorii fac 25 de percheziţii în judeţele Braşov, Bacău, Covasna, precum şi în Bucureşti, dintre care cinci la instituţii publice de interes local, una la un birou de avocatură şi restul la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s