Dar Victor Ponta cum stă cu sănătatea?


Spectacolul oferit de politicienii români a ajuns pe noi culmi de abjecţie după aşa-zisa anchetă jurnalistică prezentată, aseară, de România TV. Postul lui Sebastian Ghiţă, prietenul lui Victor Ponta, a descoperit că Traian Băsescu ar fi suferit două atacuri cerebrale, pentru care ar fi fost internat şi la Viena, şi mai are, ca bonus, şi maladia Parkinson. Suficient pentru a nu-şi mai putea exercita funcţia de preşedinte. Ei, dar nu asta era dedesubtul “anchetei”, pentru că Băsescu mai are, oricum, doar două luni de stat la Cotroceni. Ceea ce s-a sugerat este că Băsescu, lovit de Parkinson şi de atacuri cerebrale, nu mai este în toate minţile şi nu poate fi luat în serios cu dezvăluirile despre apartenenţa lui Victor Ponta la Serviciul de Informaţii Externe.
De fapt, corectura a fost operate chiar de Ponta, care a spus, astăzi, la Galaţi, că ”solicitarea de date de la serviciile de informaţii despre adversarii politici este <o problemă medicală>”. Sigur că Traian Băsescu nu a solicitat date despre adversarii politici şi nici o listă a ofiţerilor acoperiţi, ci numai dacă pe lista membrilor Executivului se află foste cadre ale SIE. Dar mulţi ascultă, puţini înţeleg. Şi chiar şi mai puţini sunt aceia cu mintea la ei, neînregimentaţi la această oră în vreuna din taberele care se confruntă.
Traian Băsescu, vrând să demonstreze cât este de sănătos, a autorizat publicarea rezultatelor ultimei sale examinări medicale din iulie 2014. Tot pe principiul că mulţi citesc, puţini înţeleg. Buletinul semnat de 12 medici specialişti atestă negru pe alb că preşedintele României suferă de emfizem pulmonar, hipertensiune arterială şi dislipidemie. Emfizemul pulmonar poate evolua către insuficienţă respiratorie cronică şi insuficienţă cardiacă şi este agravat de fumat. Viciu la care Traian Băsescu nu a renunţat niciodată. Hipertensiunea arterială (15 cu 9 în cazul preşedintelui) este supranumită şi “ucigaşul tăcut”, fiind una din cauzele infarctului miocardic şi accidentului vascular cerebral. Dislipidemia se caracterizează prin valori ridicate ale colesterolului şi trigliceridelor şi este factor de risc pentru boala cardiovasculară şi ateroscleroză.
Concluzia ar fi, după parcurgerea acestui buletin medical, că Traian Băsescu nu este nicidecum atât de bolnav cum îl prezintă pontiştii, dar nici atât de sănătos cum îl ridică în slăvi fanii săi.
Dar dacă tot s-a pornit discuţia cu privire la sănătatea lui Traian Băsescu, care nu mai candidează, ce-ar fi să vedem şi noi, alegătorii, buletinele medicale complete ale candidaţilor la alegerile prezidenţiale? Să ne convingem că măcar la instalarea la Cotroceni sunt oameni valizi din toate punctele de vedere, în stare să-şi servească ţara cu toată energia. Iar lista ar trebui deschisă de Victor Ponta, ca să-l putem vedea mai bine pe dinăuntru. Că pe dinafară ne-am lămurit!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s