PICĂTURA DE OTRAVĂ: Pentru cine combate Traian Băsescu?


Preşedintele Traian Băsescu a spus aseară, la Realitatea TV, cu subiect şi predicat, cine este fostul ofiţer acoperit din serviciile secrete dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale. Numele lui nu este o surpriză. Ar fi vorba de premierul Victor Ponta, care a fost agent acoperit al Serviciului de Informaţii Externe în perioada 1997-2001. Adică din momentul în care dl Ponta avea 26 de ani şi până la împlinirea vârstei de 30 de ani.
Cu ce s-a ocupat dl Ponta în calitatea ascunsă pe care a avut-o, dl Băsescu nu ne-a spus. A lăsat să plutească suspansul. Şeful statului a mai spus şi că dl Teodor Meleşcanu, candidat independent la preşedinţie şi fost şef al SIE, a fost complicele lui dlui Ponta. De ce? Pentru că dl Meleşcanu ar fi refuzat în mod ilegal să-i furnizeze dlui Băsescu informaţii despre eventualii ofiţeri acoperiţi SIE din Guvernul României. Preşedintele a invocat o lege care-i permite şefului statului accesul neîngrădit la secrete de stat.
Tot ieri, dl Băsescu a lansat un atac dezlănţuit la adresa domnilor Victor Ponta şi Klaus Iohannis, pe care i-a acuzat de minciună, demagogie şi oportunism
Ca să înţelegem mai bine cum stau lucrurile să facem şi o mică incursiune prin biografia premierului, aşa cum este ea pe site-ul guvernului. Ne interesează numai perioada 1997-2001, când ar fi lucrat şi pentru serviciul român de spionaj. În 1997 era procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. În 1998 a ajuns procuror la Secţia de Anticorupţie, Urmărire Penală şi Criminalistică, specializat în domeniul infracţiunilor economico – financiare, Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie. Iar în anul 2000, dl Ponta era procuror și coordonator, Biroul de Combatere a Spălării Banilor. În anul 2001 deţinea funcţia de secretar de stat, Şeful Corpului de Control al Guvernului. Toate aceste funcţii sunt incompatibile cu calitatea de ofiţer al unui serviciu de informaţii, potrivit Constituţiei în vigoare la acea vreme.
Dar care este efectul dezvăluirilor şi atacurilor dlui Traian Băsescu? Ţinta sa este dl Iohannis. Asta pentru că orice ar spune despre candidatul PSD îl va ajuta mai degrabă pe dl Ponta, nu-i va dăuna. Nimeni nu se aşteaptă ca dl Băsescu să-l laude pe dl Ponta. Ci dimpotrivă. Iar în cazul concret cu ofiţerul acoperit, propagandiştii dlui Ponta vor putea să demonstreze uşor că omul de onoare în această poveste, bărbatul adevărat care ştie să-şi ţină gura este premierul şi nu preşedintele. Chiar dacă a fost, dl Ponta neagă cu înverşunare, arâtând că ştie să păstreze un secret şi că nu-şi va da vreodată în gât tovarăşii de drum. Pe când dl Băsescu…
Înverşunarea împotriva dlui Iohannis are menirea să decredibilizeze singurul candidat al Dreptei cu şanse la scutinul din 2 noiembrie. Argumentele dlui Băsescu se regăsesc şi în tabăra socialiştilor, dar şi în aceea a naţionaliştilor. Nu e puţin straniu? Dl Băsescu procedează aşa numai pentru a se răzbuna pe foştii săi tovarăşi de drum de la PDL, care nu au vrut să o pună pe doamna Elena Udrea în capul mesei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s